29. 06. 2021 - 11:14
BARCELONA SATJERANA U ĆOŠAK: Zvijezdi kluba ponudila novi...
907
Shares
BARCELONA SATJERANA U ĆOŠAK: Zvijezdi kluba ponudila novi ugovor iako to ne želi - razlog je bizaran

BARCELONA SATJERANA U ĆOŠAK: Zvijezdi kluba ponudila novi ugovor iako to ne želi - razlog je bizaran

29. 06. 2021 - 11:14
0
Shares

Barcelona je ponudila francuskom reprezentativcu Ousmaneu Dembeleu novi ugovor uprkos problemima sa povredama koje Francuz ima. Francuski reprezentativac se povrijedio na utakmici Eura protiv Mađarske zbog čega će morati odsustvovati četiri mjeseca sa zelenih terena.

U ponedjeljak se podvrgnuo operaciji u Finskoj, a njegova povreda nije mogla doći u gori trenutak za Barcelonu kojoj je očajnički bio potreban novac, pa su se potajno nadali da bi mogao zablistati na Euru kako bi ga uspješno prodali u neki drugi klub.

screenshot-26

To se nije desilo već se Dembele i povrijedio zbog čega je otpala mogućnost njegove prodaje jer će se oporaviti tek po završetku prelaznog roka, pa su sada u Barceloni stjerani u ćošak i igraču koga su 2017. godine platili 135 miliona eura, moraju ponuditi novi ugovor kako ga ne bi izgubili skroz besplatno na ljeto sljedeće godine kada mu ističe ugovor sa klubom sa Nou Campa.

Ukoliko ne potpiše novi ugovor, Dembele će moći pregovarati sa zainteresovanim klubovima iz inostranstva i Španije već od januara, a Barcelona želi da izbjegne takvu sudbinu i prema pisanju Mundo Deportiva ponudili su mu novi ugovor koji uključuje znatno smanjenje primanja. 

Katalonski gigant mora smanjiti plate svojih fudbalera kako bi uspješno prebrodio finansijsku krizu, a prvi korak ka tom smjeru je napravljen. Sada je sve na Dembeleu i njegovim zastupnicima, da li će prihvatiti ponudu ili će je odbiti. 

Učitaj još novosti