28. 06. 2021 - 21:53
OVAKVOG LUKU JOŠ NISMO VIDJELI Zvijezda Reala je bila van...
907
Shares
OVAKVOG LUKU JOŠ NISMO VIDJELI Zvijezda Reala je bila van sebe, očitao je BUKVICU saigraču koju će ovaj pamtiti do kraja života

EURO 2020

OVAKVOG LUKU JOŠ NISMO VIDJELI Zvijezda Reala je bila van sebe, očitao je BUKVICU saigraču koju će ovaj pamtiti do kraja života

28. 06. 2021 - 21:53
0
Shares

Hrvatska je u uvjerljivo najzanimljivijoj utakmici dosadašnjeg dijela Eura, nakon neviđene drame upisala poraz od Španije (5:3) u osmini finala Eura.

Vatreni su poveli u 20. minuti nakon velike greške domaće obrane i vratara. Pedri je gotovo s centra vraćao loptu Simonu, no lopta je španskom golmanu prešla preko noge završivši u mreži. Ipak, u 38. minuti rezultat je izjednačio Sarabija i to nakon jedne bizarne situacije, pišu "Sportske novosti".

Naime, u trenutku kada je Španija imala napad, Ante Rebić je izašao izvan igre kako bi zamijenio kopačke. Furija je tada povela.

Kako prenose španski mediji, ovaj potez Rebića jako je iznervirao Luku Modrića koji je od napadača tražio da mu objasni zašto se odlučio na takav potez u baš takvom trenutku. Njegovim potezom nezadovoljan je bio i selektor Zlatko Dalić, ali povratka više nije bilo.

Situaciju je komentirao i bivši golman španske nogometne reprezentacije Santiago Kanjizares (Canizares).

- Tvoji saigrači se brane, pate u obrani, a ti izađeš van kako bi promijenio kopačke. Neshvatljivo je da u trenutku kada je lopta u igri, kada je još ostalo sedam minuta do kraja poluvremena, Rebić ide po nove kopačke. Sarabija je samo iskoristio njegovu neopreznost, rekao je nekadašnji golman.

Učitaj još novosti