26. 06. 2021 - 16:31
Razija Mujanović bez dlake na jeziku: A sad opet u mišije rupe...
907
Shares
Razija Mujanović bez dlake na jeziku: A sad opet u mišije rupe i čekajte naš kiks

Razija Mujanović bez dlake na jeziku: A sad opet u mišije rupe i čekajte naš kiks

26. 06. 2021 - 16:31
0
Shares

Ženska košarkaška reprezentacija BiH savladala je Švedsku sa 82:63 i tako Eurobasket završila među šest najboljih reprezentacija Evrope, što znači da su naše djevojke izborile kvalifikacije za SP.

Jedan od najzaslužnijih za ovaj uspjeh je selektor Goran Lojo, a riječi legendarne Razije Mujanović dovoljno govore o Goranovom radu.

"Kada sam ulazila u KSBiH, dobijala sam svakodnevno pozive od samoprozvanih "stručnjaka" koji su mi na sav glas blatili Gorana, nametali se kao budući selektori i obećavali rezultate. Kako su me nazvali, tako sam ih i otpisivala.

Sjela sam sa Goranom i dogovorili smo se za pet minuta kako ćemo raditi. Zacrtali smo ciljeve i počeli da se penjemo, stepenicu po stepenicu. Svakodnevno razgovaramo, tražimo rješenja, analiziramo. Nema tajni, nema nedorečenosti, sve u lice i sve za rezultat.

Goran Lojo je vođa ove ekipe, tvorac! U nekim stvarima podsjeća me i na Mikija Vukovića, nikad mu to prije nisam rekla. On živi košarku 24/7. Uči, radi, uči, radi, uči, radi.

Sigurna sam da je ovo tek početak i da je pred njim blistava trenerska karijera. Kako sad ispisuje historiju ženske BH košarke, za par godina će se najjači klubovi otimati za njega, vidjet ćete. U meni će uvijek imati podršku i prijateljicu. Samo naprijed!

I za kraj, još jedan pozdrav za "stručnjake", nadam se da ste pomno pratili EuroBasket i zapisivali Goranove poteze, imali ste šta naučiti. A sad opet u mišije rupe i čekajte naš kiks.

Mi idemo raditi i stvarati, za naš narod i našu Bosnu i Hercegovinu", napisala je Razija Mujanović.

 

Učitaj još novosti