26. 06. 2021 - 11:39
Dembele povrijeđen, a Barcelona se raduje, izvlače veliku...
907
Shares
Dembele povrijeđen, a Barcelona se raduje, izvlače veliku korist iz situacije!

Nije teško pogoditi

Dembele povrijeđen, a Barcelona se raduje, izvlače veliku korist iz situacije!

26. 06. 2021 - 11:39
0
Shares

Iako je na EURU odigrao svega 31 minutu, to je bilo dovoljno Ousmaneu Dembeleu da doživi još jednu povredu u svojoj karijeri.

U prvom kolu protiv Njemačke u kojem su Francuzi slavili sa 1:0 Ousmane Dembele je u igru ušao u posljednjoj minuti regularnog toka meča, dok je u drugom kolu protiv Mađarske (1:1) na terenu proveo pola sata.

Ispostavit će se, to će mu biti posljednja utakmica za Trikolore na ovom turniru budući da se pred sami kraj ovog meča povrijedio pa je morao biti zamijenjen. 

Dembele je u igru ušao u 57. minuti, ali je samo pola sata kasnije zatražio izmjenu i pokazao je da ne može nastaviti meč. Deschamps je nakon utakmice izjavio da ne vjeruje da je riječ o težoj povredi, ali se prevario.

Naime, Dembele je odradio dodatne preglede koji su pokazali da je ponovo povrijedio zadnju ložu što je njegova "rak rana" već nekoliko sezona.

Dembele će zbog toga propustiti ostatak Evropskog prvenstva, a njegov oporavak mogao bi trajati oko dva mjeseca. To je veliki udarac i za Barcelonu jer će Dembele sigurno propustiti pripremni dio, ali i početak sezone.

Prema pravilima koje je doneo "Zaštitni program FIFA-e", Barceloni, kao i svakom klubu čiji se igrač povrijedi tokom reprezentativne pauze, ova organizacija će isplaćivati 20.548 eura na dnevnom nivou, najviše do godinu dana.

Da budemo precizniji, Barca će dobiti oko 7.500.000 eura zbog povrede Francuza.

Da bi klub imao pravo na ovaj novčani iznos, povreda mora biti duža od 28 dana od vremena kada kompenzacija počne da se računa, takođe, da bi klub dobio ovo, mora prijaviti povredu čelnim organima FIFA-e, što će Katalonci svakako uraditi.

Sport.ba/SportSport.ba

Učitaj još novosti