23. 06. 2021 - 23:29
EVO ZAŠTO JE PONAJVEĆI SVJETSKI TALENAT Ovaj detalj s utakmice...
907
Shares
EVO ZAŠTO JE PONAJVEĆI SVJETSKI TALENAT Ovaj detalj s utakmice otkriva zašto Gvardiol kao tinejdžer vrijedi 20 miliona eura

EURO 2020

EVO ZAŠTO JE PONAJVEĆI SVJETSKI TALENAT Ovaj detalj s utakmice otkriva zašto Gvardiol kao tinejdžer vrijedi 20 miliona eura

23. 06. 2021 - 23:29
0
Shares

Jošku Gvardiol odigrao je još jedan odličan meč i dokazao je svima zašto ga smatraju jednim od najvećih talenata na svijetu.

Iako je u prvom poluvremenu imao nekoliko tehničkih grešaka i težak posao s obzirom na to da su Škoti odbranu usmjeravali prema njegovoj strani, novi stoper RB Leipziga nije klonuo.

Posebno će se pamtiti detalj iz 50. minute. Tada je uzeo loptu, povukao je prema sredini kroz škotske linije i dodao Vlašiću. Nije se povukao na svoju poziciju, nego je hrabro nastavio naprijed. Pretrčao je dijagonalno pola terena i osjetio da bi mogao dobiti loptu u prostor, a onda je u maniri napadača utrčao iza leđa odbrani. Vlašićev pas je stigao, ali Gvardiol nije uspio zabiti gol.

Bez obzira na ishod, teško se sjetiti je li ikada ijedan hrvatski bek napravio sličan potez na velikom takmičenju. Najmlađi hrvatski igrač na Euru imao je inteligencije da prepozna situaciju i sprint koji je Dalić u prve dvije utakmice očajnički tražio od napadača. Pri tome treba napomenuti da je to napravio nakon što je cijelu sezonu, a tako i ovaj turnir, odigrao na poziciji koja mu je tek sekundarna, piše Index.hr. 

Činjenica da je u odlučujućoj utakmici generacije imao hrabrosti otići toliko naprijed i naći se u gol-šansi govori o tome zašto je već kao tinejdžer prodan za 16 miliona eura uz bonuse.

Učitaj još novosti