22. 06. 2021 - 06:48
Spartanci treći put odbranili titulu Bosne i Hercegovine
907
Shares
Spartanci treći put odbranili titulu Bosne i Hercegovine

Spartanci treći put odbranili titulu Bosne i Hercegovine

22. 06. 2021 - 06:48
0
Shares

Državni prvaci u bh. američkom fudbalu (BHFL) jučer su ugostili tuzlanske Saltminerse u finalu, prilikom čega su  odbranili titulu prvaka naše zemlje po treći put. 

Sarajevski Spartanci odigrali su utakmicu na pomoćnom terenu Olimpijskog stadiona Koševo. 

w873

Kako je za "Avaz" kazao dugogodišnji igrač Sarajevo Spartans i trener igrača u ovom timu Abd El Rahman El Sayed očekuje ih još jedna utakmica protiv Novog Sada u okviru balkanske fudbal lige, gdje će biti sedam klubova iz različitih zemalja, Srbija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Rumunija, Mađarska, Bugarska..

- Jučer je bila utakmica u ligi, koja se igra već tri godine unazad gdje su Spartanci osvojili bosanski trofej tri puta za redom. Spartanci su završili sezonu neporaženi, time što su pobjedili Banja Luku i Tuzlu i finale doveli u Sarajevu koje se igralo jučer. Tuzla je okršaju tokom sezone regularnog dijela izgubila pofino, ali su u ovom finalu spržili otpor ekipi - istakao je on.

Dodao je da je rezultat bio 40 naspram 12 te da je finale bilo lijepo za gledati. 

- Ovo je nama titula u desetoj godini kao poklon za sve ovaj trud što smo uložili za ovaj sport ovdje - istakao je on. 

- Čeka nas jedan ispit u nadi da će i to biti na visini zadatka. Treba znati da su Spartanci jedan od rijetkih klubova koji su igrali SF ligu dvije godine za redom za američki fudbal i Adria Balkansku ligu ranije, a ova je fudbalska liga nastala ove godine - istakao je on. 

Izvor:Avaz

Učitaj još novosti