20. 06. 2021 - 16:29
Cijeli svijet im je zavidio na jučerašnjim scenama, a onda je...
907
Shares
Cijeli svijet im je zavidio na jučerašnjim scenama, a onda je otkrivena mračna tajna koja je mnoge šokirala!

NEVIĐENA BRUKA! MAĐARI NA RUBU SRAMA

Cijeli svijet im je zavidio na jučerašnjim scenama, a onda je otkrivena mračna tajna koja je mnoge šokirala!

20. 06. 2021 - 16:29
0
Shares

Nema ljubitelja fudbala koji juče nije poželio da bude na "Puškaš areni" i prisustvuje veličanstvenoj slici koja je poslata u svijet. Konačno je publika bila na stadionu, njih više od 60.000, međutim nešto ružno je izgleda bilo neizbježno da se desi.

Naime, mađarski navijači su rasistički vrijeđali Kilijana Mbapea i Karima Benzemu na utakmici između Mađarske i Francuske u Budimpešti, objavili su danas francuski mediji.

Kako kažu, na rasprodanoj "Puškaš areni" jasno se moglo čuti kako navijači, kada god Mbape ima loptu, oponašaju glasove majmuna, a za sada nepoznata vrsta uvreda više puta je upućena i prema napadaču Real Madrida.

Inače, Mbapeov otac je iz Kameruna, a Benzemin iz Alžira, a kako prenose mediji to je izgledao bio osnovni motiv jednom dijelu mađarskih navijača za vrijeđanje Francuza koji to sigurno nisu zaslužili.

Još uvijek nije poznato hoće li UEFA pokrenuti postupak protiv navijača zbog ovog čina, ali je sigurno da ovo nisu zaslužili.

Pojedini strani mediji su isticali i da se "ovako nešto moglo i očekivati" jer su se "u prvim redovima mađarskih navijača mogli vidjeti pripadnici zloglasnih grupa huligana poznatih po nacističkim pozdravima i vrijeđanju na rasnoj osnovi".

Učitaj još novosti