20. 06. 2021 - 08:11
Bh. košarkašice danas od 12 sati protiv Slovenije igraju za...
907
Shares
Bh. košarkašice danas od 12 sati protiv Slovenije igraju za četvrtfinale

Eurobasket

Bh. košarkašice danas od 12 sati protiv Slovenije igraju za četvrtfinale

20. 06. 2021 - 08:11
0
Shares

Naša ženska košarkaška reprezentacija će danas od 12 sati u Strasburu odigati i treći meč na Eurobasketu.

Nakon dvije uvodne pobjede protiv Belgije, gdje smo bili apsolutni autsajderi, zatim i Turske, gdje je pokazan karakter sjajnim otvaranjem četvre četvrtine, slijedi još jedan pravi izazov za izabranice Gorana Loje.

One će, nakon što su već osigurale osminu finala, imati priliku da se bore za direktan plasman u četvrtfinale. U slučaju da BiH izgubi, a Belgija dobije Tursku, napravit će se mini - tabela između tri selekcije i gledat će se koš-razlika koja će odretiti konačan plasman.

S obzirom na pružene partije u prva dva meča, nema nikakve potrebe da ne vjerujemo u novu pobjedu, bez obzira što je Slovenija jako kvalitetna reprezentacija.

Bh. košarkašice imale su dva dana odmora nakon naporna dva meča, pa se nadamo da su se stigle barem malo odmoriti i napuniti materije za današnji meč.

Ovo je, podsjetimo, prvi nastup bh. košarkašica na velikom takmičenju poslije 22 godine i sam plasman na Eurobasket bio je veliki uspjeh. Jaquel Jones, Nikolina Babić i ostale košarkašice već su nas obradovale, no bodrit ćemo ih i danas, ali i u nokaut fazi.

Pokazale su da posjeduju kvalitet, snagu, mentalitet, a nedostajat će svakako i malo sportske sreće koju su zasigurno i zaslužile.

Sport.ba/SportSport.ba

Učitaj još novosti