19. 06. 2021 - 17:58
Eriksen se pojavio na treningu danske reprezentacije:...
907
Shares
Eriksen se pojavio na treningu danske reprezentacije:

Iznenadio svoje saigrače

Eriksen se pojavio na treningu danske reprezentacije: "Prestali smo trenirati"

19. 06. 2021 - 17:58
0
Shares

Danski reprezentativac Christian Eriksen napustio je bolnicu i odlučio da posjeti svoje saigrače u kampu reprezentacije Danske.

Eriksen je prošle subote kolabirao tokom meča Danska - Finska. Njegovo srce na trenutak je prestalo kucati, pa su ga ljekari oživljavali nekoliko minuta. Sada je uspješno operisan, ugradili su mu defibrillator i veliko je pitanje hoće li i kada ponovo zaigrati nogomet. 

"Nakon što je Christian podvrgnut raznim kardiološkim pregledima, odlučeno je da treba imati ugrađen ICD (kardioverter defibrilator). Ovaj je uređaj neophodan nakon srčanog udara jer može doći do poremećaja ritma", objavili su iz danske nogometne federacije.

Potpuno neočekivano, Eriksen se pojavio na treningu danske reprezentacije, a to je iznenadilo sve njegove saigrače. Tamo je bio sa suprugom i sa svoje dvoje djece.

"Nisam znao da će doći. Čim je stigao, prestali smo trenirati. Izgledao je kao da je dobro raspoložen i to je cijeloj momčadi dalo pozitivnu energiju. Mogli smo ga zagrliti, bilo je lijepo vidjeti ga sa sinom. Bio je to jako dobar dan, to nam je trebalo", rekao je veznjak Danske Christian Norgaard.

Defanzivac Joakim Maehle također je bio sretan zbog Eriksenovog dolaska.

"Bio je to emotivan trenutak. Pogotovo kad se sjetite da ste ga zadnji put vidjeli kada su ga oživljavali na terenu. Znali smo da je Christianu dobro, ali vidjeti ga uživo potpuno je drugačiji osjećaj", kazao je Maehle.

Još uvijek nije poznato kakva budućnost očekuje Christiana Eriksena i hoće li se uopće moći vratiti utakmicama. Prema italijanskim medijima, upitni su i njegovi nastupi u Seriji A. Prema italijanskom zakonu, ljudi s ugrađenim defibrilatorom ne mogu se profesionalno baviti sportom. "La Gazzetta dello Sport" dodaje da iz tog razloga igraču možda neće biti dopušteno da nastavi karijeru u Interu čiji je sada član.

Danska reprezentacija priprema se za posljednju utakmicu za Euro 2020 , koja se igra protiv Rusije. Već je poznato da momčad Kaspera Hjulmuda nema šanse za prolazak u sljedeću fazu turnira, iako im, gledajući nedavna događanja u momčadi, to nije najvažnije. To, međutim, ne znači da će Danci biti bez motiva u oproštajnoj utakmici.

Utakmica između Rusije i Danske igra se u ponedjeljak, a u čast Eriksena, danski nogometaši svakako žele da ostvare pobjedu.

Nedavno je Eriksenu odata počast i u meču Danska- Belgija. U 10. minuti duel je nakratko prekinut, kako bi svi pozdravili Eriksena i poželjeli mu uspješan oporavak.

Sport.ba/SportSport.ba

Učitaj još novosti