19. 06. 2021 - 15:41
Griezmann ima s Barcom još tri godine ugovora, ali je već...
907
Shares
Griezmann ima s Barcom još tri godine ugovora, ali je već otkrio narednu destinaciju

Griezmann ima s Barcom još tri godine ugovora, ali je već otkrio narednu destinaciju

19. 06. 2021 - 15:41
0
Shares

Griezmann je prošle godine kazao kako mu je igranje u SAD-u jedan od ciljeva, a sada je kazao da će to pokušati kada mu istekne ugovor s Barcelonom.

Sjajni francuski napadač je ugovorom za Barcelonu vezan još tri godine, a kada mu istekne mandat na Nou Campu otisnut će se preko bare.

U razgovoru za Le Figaro novinari su pitali Griezmanna da li još uvijek smatra da je oldzaka u MLS sa 32 ili 33 godine i dalje ispravan potez.

"Imam još tri godine ugovora. Trebam opratiti pažnju na moje tijelo jer se u bilo kojem trenutku može promijeniti", kazao je 30-godišnjak te nastavio:

"Moj ugovor s Barcelonom ističe u junu 2024. godine i nakon toga će biti pravo vrijeme da se ode u SAD. Volim tu zemlju, volim kulturu, NBA i želja za advanturama me privlaći. I moja porodica tamo želi otići."

"Želim tamo završiti karijeru, ali i biti dovoljno dobar na terenu da osvojim MLS, a ne da dođem u trenutku kada nemam ništa ponduti. To ne bi imalo smisla", rekao je on.

Griezmann je prošlu sezonu završio kao drugi strijelac Barcelone sa 13 golova u La Ligi, međutim bivši napadač Atletica i Real Sociedada nikako ne uspjeva da opravda silan uložen novac.

Zabio je Francuz i dva gola u Ligi prvaka te tri u Kupu kralja, uključujući i jedan pogodak u finalu protiv Athletic Bilbao kada je bilo 4:0.

Griezmann je istovremeno i standardni član Trikolora, a neizostavan je u prvoj postavi ekipe Didiera Deschampsa te je jedna od najvećih uzdanica aktuelnog prvaka svijeta.

 

Učitaj još novosti