18. 06. 2021 - 21:11
HRVATI SU POKRADENI, NEVJEROVATNO Penal za Čehe je bio, ali...
907
Shares
HRVATI SU POKRADENI, NEVJEROVATNO  Penal za Čehe je bio, ali gol s 11 metara NIJE REGULARAN  Link u komentaru ????????

HRVATI SU POKRADENI, NEVJEROVATNO Penal za Čehe je bio, ali gol s 11 metara NIJE REGULARAN Link u komentaru ????????

18. 06. 2021 - 21:11
0
Shares

Hrvatska ni u drugom meču na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta nije uspjela doći do pobjede.

Nakon uvodnog poraza od Engleske (0:1) izabranici Zlatka Dalića su danas remizirali sa Češkom koja je prva stigla do prednosti.

Česi su poveli u prvom poluvremenu i to sa 11. metara. Igrala se 36. minuta, nakon jednog centaršuta u zračnom duelu su bili Lovren i Schick.

Hrvatski defanzivac je iz duela izašao kao pobjednik, a onda je na scenu stupio VAR. Glavnom sudija meča otišao je pogledati spornu situaciju i rekli bismo, opravdano je pokazao na bijelu tačku.

4862e75c-60ef-43c3-a833-4a4587b3b1f7

Lovrenov lakat u zraku je završio na licu češkog napadača, kojem je nakon ovog duela krv šikljala iz nosa. Jasno se sve vidjelo na ponovljenom snimku.

Ali, ako je glavni sudija bio u pravu kada je pokazao na bijelu tačku, napravio je veliku grešku jer je priznao pogodak sa 11 metara.

Naime, Schicku doktorska služba češke reprezentacije nije mogla zaustaviti krv koja je curila iz nosa. Njegovo lice je bilo krvavo, a Pravila Nogometne Igre po tom pitanju su sasvim jasna.

Fudbaler koji krvari ili kojem po tijelu ima krvi ne smije biti u terenu. Dakle Schick nije smio šutirati sa bijele tačke.

Učitaj još novosti