18. 06. 2021 - 15:23
Inter traži zamjenu za Eriksena. Postoje tri opcije,...
907
Shares
Inter traži zamjenu za Eriksena. Postoje tri opcije, reprezentativac Hrvatske je jedna!

Christian Eriksen ne može nastaviti karijeru

Inter traži zamjenu za Eriksena. Postoje tri opcije, reprezentativac Hrvatske je jedna!

18. 06. 2021 - 15:23
0
Shares

Čak i ako se posve oporavi, Christian Eriksen možda neće dobiti dozvolu za nastavak karijere u Italiji. Talijanski mediji pišu da Danac vjerojatno neće moći nastaviti igrati za Inter zbog zdravstvenih i sigurnosnih propisa u Italiji.

Nakon što je utvrđeno da je kapetan Danske tijekom utakmice s Finskom doživio srčani udar, ugrađen mu je implantabilni defibrilator. Taj je uređaj namijenjen da spriječi buduće srčane probleme, ali oni su zabranjeni igračima u talijanskom nogometu zbog prevelikog rizika po život nogometaša.

Postoje neki slučajevi kada igrači koriste slične uređaje u drugim ligama, poput braniča Ajaxa i Nizozemske Daleyja Blinda, ali talijanski ih propisi stavljaju izvan zakona.

Eriksena čeka za tri, četiri tjedna pregled kojim će se utvrditi hoće li uređaj ostati trajan ili će ga ukloniti. No, s obzirom na šokantne scene s utakmice Danske i Finske, nastavak Eriksenove karijere je pod velikim znakom pitanja.

Inter je odmah krenuo u potragu za zamjenama, a tri igrača su označena kao glavni prioriteti.
Calciomercato piše da je Inter zagrizao za povratak Matea Kovačića, koji je dres milanskog kluba nosio od 2013. do 2015.

Također, zanimljiv im je i Unitedov Nizozemac Donny van de Beek, ali u prvom planu je igrač gradskog rivala Milana Hakan Calhanoglu, koji bi mogao doći besplatno.

Turskom ofenzivcu ugovor istječe u lipnju, ali isti izvor piše kako su on i Milan daleko od dogovora i tu Inter čeka svoju šansu.

Sport.ba/Index.hr

Učitaj još novosti