18. 06. 2021 - 07:48
Vrhunski fudbal ili egzotika? Tri su opcije za Sergija Ramos
907
Shares
Vrhunski fudbal ili egzotika? Tri su opcije za Sergija Ramos

Napustio Real Madrid

Vrhunski fudbal ili egzotika? Tri su opcije za Sergija Ramos

18. 06. 2021 - 07:48
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Sergio Ramos je nakon 16 godina napustio Real Madrid. Potvrđeno je to na press konferenciji održanoj u četvrtak.

Ramos Real napušta kao jedan od najvećih u klupskoj historiji, živa je klupska legenda, ali daleko od toga da je njegova karijera završena jer mu je cilj da i dalje nastavi igrati na vrhunskom nivou.

Iako ima 35 godina iskusni štoper je i dalje među najboljim na svijetu te sigurno nije rekao svoju posljednju riječ bez obzira što iza sebe ima sezonu obilježenu povredama.

Ugledni portal Goal.com je nakon potvrde odlaska analizirao Ramosovu situaciju te došao do zaključka kako su trenutno tri opcije najizglednije za Španca.

U pitanju su PSG i Manchester City, dok se najmanje izglednom opcijom čini odlazak u MLS. Siugrno je da Inter Miami, LA Galaxy i New York City mogu ispuniti njegove finansijske zahtjeve, ali je upitno da li se on želi uopšte otisnuti preko bare.

Inače, sluteći prema izjavama na oproštajnoj pressici i sam Ramos ne zna šta dalje obzirom da ga je cijela situacija zatekla te da je bio voljan da produži ugovor na još jednu sezonu.

Moram reći da nije bilo finansijskih problema. Želio sam dvije godine ugovora i mir za mene i moju porodicu. Prihvatio sam ponudu za jednu godinu, ali su mi rekli da to više nije moguće, da je istekla i nisam saznao zašto", ispričao je legendarni štoper koji je zaplakao praktično čim je izašao za govornicu.

"Okolnosti su takve kakve jesu. Rekao sam da sam prihvatio ponudu na stolu, ali su mi rekli da je istekla. Ponosan sam na sve urađeno."

[twitter]https://sportsport.ba/fudbal/real-madrid-ponizio-ramosa-na-odlasku/401694[/twitter]

"Nikad mi nisu rekli da ponuda ima rok. Poštujem to, ali me iznenadilo da je ponuda istekla. Predsjedniku sam rekao sve što trebam reći. Ne želim da se fokusiram na razgovor ili završnu fazu. Florentino je učinio da ispunim snove i želim da tako ostane", završio je Ramos.

Za Real je odigrao 671 utakmicu, a kao stoper je uspio postići čak 101 pogodak. Osvojio je četiri Lige prvaka, pet titula La Lige, četiri Svjetska klupska prvenstva, dva Kupa Kralja, četiri Superkupa Španije i tri superkupa Evrope.

Sport.ba/SportSport.ba

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti