17. 06. 2021 - 22:14
SRBIN SAM, A BOSNU I HRVATSKU PROSTO... Marko Arnautović...
907
Shares
SRBIN SAM, A BOSNU I HRVATSKU PROSTO... Marko Arnautović podigao prašinu OVOM IZJAVOM

PODSJEĆAMO SE

SRBIN SAM, A BOSNU I HRVATSKU PROSTO... Marko Arnautović podigao prašinu OVOM IZJAVOM

17. 06. 2021 - 22:14
0
Shares

Reprezentativac Austrije Marko Arnautović suspendovan je na jednu utakmicu Evropskog prvenstva zbog uvreda koje je uputio makedonskom igraču albanskog porijekla Egzonu Alioskom. On je, podsjetimo, uputio salvu psovki na račun Alioskog, ali se potom izvinio.

- Bilo je nekih oštrih riječi i emocija, želim da se izvinim, naročito mojim prijateljima iz Sjeverne Makedonije i Albanije. Želio bih da kažem jasno, ja nisam rasista. Imam prijatelje u svim državama i podržavam različitosti. Svi koji me znaju su svjesni toga, rekao je Arnautović.

Ipak, Fudbalski savez Sjeverne Makedonije je zatražio kaznu, a Etička komisija UEFA je potom donijela odluku da suspenduje Arnautovića na jednu utakmicu Evropskog prvenstva, protiv Holandije večeras.

Inače, Arnautović je u prošlosti podigao dosta prašine pred utakmicu Lige nacija protiv Bosne i Hercegovine.

"Šta očekujem? Očekujem da mi zvižde, ali morat ću se izolovati od dešavanja na tribinama i koncentrisati samo na teren. Srbin sam, ali ne mrzim ni Bosnu, ni Hrvatsku niti bilo koju drugu slavensku zemlju. Razumijem da ljudi na Balkanu i dalje misle da smo u ratu, ali za mene rat više ne postoji. Svima želim sve najbolje i ne želim govoriti o dešavanjima u prošlosti", rekao je Arnautović tom prilikom.

Učitaj još novosti