17. 06. 2021 - 17:33
Lojo: Čestitam cijelom timu i ponosan sam na njih!
907
Shares
Lojo: Čestitam cijelom timu i ponosan sam na njih!

EUROBASKET

Lojo: Čestitam cijelom timu i ponosan sam na njih!

17. 06. 2021 - 17:33
0
Shares

Reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je senzacionalnu pobjedu na Eurobasketu protiv Belgije rezultatom 70:55. Belgija je bila veliki favorit u ovom susretu, no "Zmajice" su sjajnom igrom otvorile prvenstvo Evrope velikim trijumfom.

- Sretan sam. Veoma sretan. Pokazali smo karakter. Belgija je bila veliki favorit u ovoj utakmici, ali i u grupi. Pokazali smo da zaslužujemo pobjedu. Čestitam cijelom timu i ponosan sam na njih, rekao je selektor Goran Lojo na press konferenciji.

Selektor naše reprezetacije istakao je da su "Zmajice" od pobjede protiv Rusije u kvalifikacijama u centru pažnje u našoj zemlji.

- Od naše pobjede protiv Rusije, ženska košarka, posebno nacionalni tim, sve vrijeme je u medijima i dobro smo praćeni. Dobili smo dosta podrške i to je veoma važno za razvoj ženske košarke, istakao je Lojo.

Džons (Jones) je na današnjem meču imala 13 poena i 17 skokova, dok je Babić bila najefikasnija sa 23 poena, a dodala je po dva skoka i dvije asistencije.

- Od Džons sam to očekivao, da će imati double-double učinak. Babić je dobro radila tokom cijelih priprema. Prema ovome ona je definitivno igračica utakmice, ali tim je tim”, dodao je selektor Zmajica.

Učitaj još novosti