17. 06. 2021 - 17:07
Real ŽESTOKO PONIZIO Ramosa za kraj: Sve je vidjela cjelokupna...
907
Shares
Real ŽESTOKO PONIZIO Ramosa za kraj: Sve je vidjela cjelokupna javnost, mnogi zgroženi

SERGIO IPAK ISPAO GOSPODIN DO KRAJA

Real ŽESTOKO PONIZIO Ramosa za kraj: Sve je vidjela cjelokupna javnost, mnogi zgroženi

Sport.ba
17. 06. 2021 - 17:07
0
Shares

Sergio Ramos danas se na Santiago Bernabeu na posebnoj press konferenciji oprostio od Real Madrida.

Nakon 16 godina i brojnih trofeja, Ramos i Kraljevi se rastaju. On je u suzama danas govorio pred novinarima, zajedno s predsjednikom Florentinom Perezom.

Prije svega, Ramos je u društvu supruge Pilar Rubio, djece i prijatelja odgledao video insertima iz svoje velike karijere u dresu Reala. Emotivan početak, nakon čega je Perez počeo s govorom.

sergio-ramos-breaks-down-in-tears-during-emotional-real-madrid"Hvala što ste bili naš defanzivni štit i što ste nosili naš dres. Za Madridiste ćete uvijek biti posebni. Postigao si 101 gol, to je impresivan broj za defanzivca, odigrao si 671 utakmicu... Uz sve to 22 trofeja. Šta više da se kaže? Zauvijek ćeš biti jedan od naših najboljih kapitena u prošlosti. Ni za mene ovo nije lak dan, jer smo puno toga i lijepog i ružnog prošli zajedno", kazao je Perez.

Ramos je u suzama poručio da mu je ovo jedan od najtežih dana u životu i da je jednostavno došlo vrijeme da se oprosti od najdražeg kluba.

"Uvijek ću ovaj klub nositi u srcu. Zatvara se jedna divna faza u mom životu, a otvara faza nade i budućnosti. Želim pokazati najbolje od sebe još nekoliko godina. Jednog dana ću se ovdje vratiti", poručio je Ramos kroz suze.

Treba itekako imati na umu da je Sergio samo jedna od legendi koja na vrlo čudan način napušta "Santiago Bernabeu". Ranije je to bio slučaj s legendarnim golmanom Ikerom Casillasom, a prije toga s Raulom Gonzalesom.

Ako je vjerovati stamenom stoperu on je zapravo izigran od strane kluba jer je prihvatio ponudu koja je odjednom prestala biti validna.

"Moram reći da nije bilo finansijskih problema. Želio sam dvije godine ugovora i mir za mene i moju porodicu. Prihvatio sam ponudu za jednu godinu, ali su mi rekli da to više nije moguće, da je istekla i nisam saznao zašto", otkio je bivši stoper Seville.

"Okolnosti su takve kakve jesu. Rekao sam da sam prihvatio ponudu na stolu, ali su mi rekli da je istekla. Ponosan sam na sve urađeno. Nikad mi nisu rekli da ponuda ima rok. Poštujem to, ali me iznenadilo da je ponuda istekla. Predsjedniku sam rekao sve što trebam reći. Ne želim da se fokusiram na razgovor ili završnu fazu. Florentino je učinio da ispunim snove i želim da tako ostane", zaključio je, odbivši svaku pomisao da se priključi Barceloni čime će sigurno dodatno pobrati simpatije navijača Reala.

Za Real je odigrao 671 utakmicu, a kao stoper je uspio postići čak 101 pogodak. Osvojio je četiri Lige prvaka, pet titula La Lige, četiri svjetska klupska prvenstva, dva Kupa Kralja, četiri superkupa Španije i tri superkupa Evrope...

Ramosa želi nekoliko klubova, među kojima su PSG, Manchester United, Manchester City i njegov nekadašnji klub Sevilla. Na kraju, mora se priznati da je Sergio ispao gospodin, a Real i Perez? Teško je reći...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti