17. 06. 2021 - 15:32
Nadal ŠOKIRAO FANOVE, ali je morao donijeti takvu odluku da...
907
Shares
Nadal ŠOKIRAO FANOVE, ali je morao donijeti takvu odluku da SPASI KARIJERU

Nadal ŠOKIRAO FANOVE, ali je morao donijeti takvu odluku da SPASI KARIJERU

17. 06. 2021 - 15:32
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Španski teniser Rafael Nadal odlučio je da propusti Wimbledon, ali i Olimpijske igre u Tokiju.

Nadal je danas na društvenim mrežama saopštio ovu odluku i razočarao svoje navijače i općenito sve ljubitelje tenisa, koji neće imati priliku da ga prate na velikim turnirima.

"Odlučio sam da ne igram ove godine na Wimbledonu i Olimpijskim igrama. Takva odluka nikada nije laka, ali sam morao da poslušam svoje tijelo u dogovoru sa timom. Smatram da sam donio pravu odluku", napisao je Nadal.

On je nedavno poražen u polufinalu Roland Garrosa od Novaka Đokovića i ovo ljeto odlučio je da se posveti sebi i svom tijelu, te da uživa u odmoru.

Španac je također objasnio da je stanka između turnira na terenima Roland Garrosa i Wimbledona toliko kratka da postoji rizik da se njegovo tijelo ne obnovi u punom potencijalu. On je dodao da su ga posljednja dva mjeseca koštala puno truda i da je donesena odluka najbolja u srednjoročnom i dugoročnom razdoblju.

"Olimpijske igre uvijek su puno značile i uvijek su mi bile prioritet kao sportisti. Pronašao sam duh kakav bi želio imati svaki sportista svijeta. Osobno sam imao priliku sudjelovati na tri turnira i imao sam čast noseći zastavu moje zemlje", poručio je Rafa.

"Svrha ove odluke je produžiti svoju karijeru i nastaviti raditi ono u čemu uživam, što je nadmetanje na najvišoj razini i borba za moje profesionalne i osobne ciljeve na najvišoj razini", dodao je jedan od najboljih tenisera svih vremena.

 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti