17. 06. 2021 - 14:05
KRAJ JEDNE ERE! RAMOS NIJE MOGAO OBUZDAT EMOCIJE na rastanku:...
907
Shares
KRAJ JEDNE ERE! RAMOS NIJE MOGAO OBUZDAT EMOCIJE na rastanku: Suze su potekle

KRAJ JEDNE ERE! RAMOS NIJE MOGAO OBUZDAT EMOCIJE na rastanku: Suze su potekle

17. 06. 2021 - 14:05
0
Shares

Sergio Ramos danas se na Santiago Bernabeu na posebnoj press konferenciji oprostio od Real Madrida.

Nakon 16 godina i brojnih trofeja, Ramos i Real se rastaju. On je u suzama danas govorio pred novinarima, zajedno sa predsjednikom Florentinom Perezom.

Prije svega, Ramos je u društvu supruge Pilar Rubio, djece i prijatelja odgledao video insertima iz svoje velike karijere u dresu Reala. Emotivan početak, nakon čega je Perez počeo s govorom.

sergio-ramos-breaks-down-in-tears-during-emotional-real-madrid

"Hvala što ste bili naš odbrambeni štit i što ste nosili naš dres. Za Madridiste ćete uvijek biti posebni. Postigao si 101 gol, to je impresivan broj za defanzivca, odigrao si 671 utakmicu... Uz sve to 22 trofeja. Šta više da se kaže? Zauvijek ćeš biti jedan od naših najboljih kapitena u prošlosti. Ni za mene ovo nije lak dan, jer smo puno toga i lijepog i ružnog prošli zajedno", kazao je Perez.

Ramos je u suzama poručio da mu je ovo jedan od najtežih dana u životu i da je jednostavno došlo vrijeme da se oprosti od najdražeg kluba.

"Uvijek ću ovaj klub nositi u srcu. Zatvara se jedna divna faza u mom životu, a otvara faza nade i budućnosti. Želim pokazati najbolje od sebe još nekoliko godina. Jednog dana ću se ovdje vratiti", poručio je Ramos.

Za Real je odigrao 671 utakmicu, a kao stoper je uspio postići čak 101 pogodak. Osvojio je četiri Lige prvaka, pet titula La Lige, četiri Svjetska klupska prvenstva, dva Kupa Kralja, četiri Superkupa Španije i tri superkupa Evrope...

Ramosa želi nekoliko klubova, među kojima su PSG, Manchester United, Manchester City i njegov nekadašnji klub Sevilla.

Učitaj još novosti