16. 06. 2021 - 20:05
JE LI MOGUĆE DA OVO NIJE GOL Imamo promašaj Eura, Turčin pod...
907
Shares
JE LI MOGUĆE DA OVO NIJE GOL Imamo promašaj Eura, Turčin pod žestokom paljbom zbog ovoga

EURO 2020

JE LI MOGUĆE DA OVO NIJE GOL Imamo promašaj Eura, Turčin pod žestokom paljbom zbog ovoga

16. 06. 2021 - 20:05
0
Shares

Burak Jilmaz (Yilmaz) proglašen je glavnom uzdanicom Turske uoči ovog Evropskog prvenstva, ali za sada to ne ide baš tako. Turci su pred ispadanjem s velikog takmičenja, a čini se da će Jilmaz sanjati današnji ogled protiv Velsa.

1623866042-fantastican-mec-u-bakuu-wales-slavi-turska-na-koljenima

Kod rezultata 1:0 za Vels našao se na samo nekoliko metara od gola, imao je veliku priliku, ali je loptu zapucao preko gola. Ozbiljna nominacija za promašaj Evropskog prvenstva.

Promašaj pogledajte OVDJE.

873x400

Foto: Twitter

Završilo je 2:0 za Vels, a Jilmaz se našao na žestokom udaru nezadovoljnih navijača na društvenim mrežama...

Wales je s 2:0 pobijedio Tursku u drugom kolu skupine A i stigao nadomak plasmana u nokaut fazu Europskog prvenstva.

Čak i da izgube u posljednjem kolu od Italije, Velšanima će ova četiri boda gotovo sigurno biti dovoljna da se plasiraju u osminu finala.

Turska je u drugom kolu Grupe A Evropskog prvenstva bila pod imperativom pobjede protiv selekcije Velsa, a nakon poraza od Italije 0:3 u prvom kolu u Rimu.

Međutim, čvrsti Velšani odlično su se postavili na terenu od prve minute, i odlično markirali turske fudbalere.

Šansi je bilo na obje strane tokom cijelog susreta, ali su Velšani jednu uspjeli da pretvore u gol i to preko Arona Remzija u 42. minuti nakon sjajne dubinske lopte Bejla u kazneni prostor Turske.

Mogli su u nastavku Velšani sve riješiti u 61. minuti, ali Bejl, nakon pto je oboren, nije iskoristio penal, loptu je poslao visoko preko gola i ostalo je 1:0.

Imali su u posljednjih 20-ak minuta šansu da podebljaju vodstvo, odnosno poravnaju rezultat, ali napadači oba tima očito imaju velikih problema s realizacijom.

Ipak, konačnih 2:0 postavlja Roberts u posljednjim sekundama meča. Vels je tako zakoračio u nokaut fazu, a Tursku vjerovatno poslao kući.

Učitaj još novosti