16. 06. 2021 - 18:27
Mušija: UEFA sada zna za sve i idu krivične prijave protiv pet...
907
Shares
Mušija: UEFA sada zna za sve i idu krivične prijave protiv pet lica iz NSBiH, biće veselo

PRVI ČOVJEK MLADOSTI ZA N1

Mušija: UEFA sada zna za sve i idu krivične prijave protiv pet lica iz NSBiH, biće veselo

16. 06. 2021 - 18:27
0
Shares

Prvi čovjek Mladosti DK Mensur Mušija, bio je gost današnje emisije Newsroom na N1 televiziji.

Opet je Mušija govorio o onome što se desilo Mladosti po završetku sezone u Premijer ligi BiH, kada je ovaj klub izbačen iz lige zbog nedobijanja licence.

Bez licence su ostali zbog nepostojanja reflektora na stadionu MGM Farm Arena, a da stvar bude još bizarnija, sada u Premijer ligu treba ući Leotar, koji također nema reflektore. Klubu iz Trebinja će biti dat rok od dvije godine da izgradi reflektore na Policama…

Za početak je govorio o “žalbi” na odluku o nedovijanju licence i pojasnio neke stvari.

“Pa zapravo, to nije bila žalba. Mi smo podnijeli zahtjev za utvrđivanje zakonitosti donesene odluke i to je pogrešno interpretirano. Mi ne prihvatamo da postoji neka sudska odluka po Konvenciji o ljudskim pravima. Ne može to biti konačna odluka na koju nemate pravo žalbe. Samo privremeno smo udaljeni od Premijer lige BiH jer mi smo već došli do UEFA-e i naših sudskih organa. Idu krivične prijave protiv pet lica i idemo na CAS”, otkrio je Mušija u razgovoru za N1.

“Ono što smo izborili na zelenom terenu, mislim da ćemo izboriti i na sudu. Krivične prijave idu protiv pet lica iz NSBiH, to se dešava trenutno. Mi imamo dva advokatska tima. Jedan je tu u BiH, a drugi u Njemačkoj. Nadležni organi UEFA-e znaju za ova dešavanja, biće veselo”, dodao je prvi čovjek Mladosti.

Mušija se nada da će nešto pozitivno izaći iz svega pošto je politika duboko opet ušla u bh. sport.

“Očekujem da nešto pozitivno izađe iz ovoga. Politika je duboko ušla u sport i trebamo je očistiti. Ovo je, vjerujte, čista politika. Nije tu Mladost samo u pitanju, ona je kolateralna šteta. Ako se to može desiti Mladosti, može se sutra i bilo kojem drugom klubu. Ako se ne uspostavi pravni sistem i ako se Savez ne bude držao onoga što je on donio, sutra se to može desiti Veležu i Sarajevu. Da ih izbace bez pravne osnove”, upozorava Mušija.

Na pitanje kako se izboriti sa svim, dodao je:

“Odnekud moramo početi. Evo počet ćemo od glave, mislim da je NSBiH mjesto gdje prvo treba istjerat politiku. Kad nju deložiramo iz Saveza, onda će se pravi ljudi vratiti. Siguran sam da će UEFA pomoći u tome, imamo sve argumente. Ne smijem reći da će to 100% biti riješeno, ali evo – 99,9%.”

O neregularnostima iz finiša sezone u Premijer ligi, a i po njenom završetku, Mušija je zaključio.

“Sama činjenica da jedan klub istupi iz lige dva kola prije kraja, jedan nakon završetka sezone, a mi ne dobijemo licencu – to je previše za jednu tako malu ligu. Imamo 12 klubova, a tri sporna slučaja u par dana. Mi smo u nedjelju bili premijerligaš, a Radnik je ispao. Po nekoj logici, pošto mi nismo dobili licencu, onda bi trebao klub iz FBiH da uđe u Premijer ligu. Ja to nisam baš najbolje razumio, pravila nisu baš jasna i oni ih tumače kako hoće. Na našem primjeru sam vidio da se ta pravila ne poštuju”, rekao je za kraj Mušija.

Učitaj još novosti