16. 06. 2021 - 08:16
JESTE LI VIDJELI 1 DETALJ NA KAPITENSKOJ TRACI MANUEL NEUERA?...
907
Shares
JESTE LI VIDJELI 1 DETALJ NA KAPITENSKOJ TRACI MANUEL NEUERA? Skoro svi su ga osudili sinoć - evo i zašto

JESTE LI VIDJELI 1 DETALJ NA KAPITENSKOJ TRACI MANUEL NEUERA? Skoro svi su ga osudili sinoć - evo i zašto

16. 06. 2021 - 08:16
0
Shares

Njemačka je Evropsko prvenstvo započela minimalnim porazom od Francuske.

Kapiten Elfa, Manuel Neuer je na sebe privukao pažnju da zapravo utakmica nije bila ni počela.

 

screenshot-1

Naime, iskusni čuvar mreže je nosio kapitensku traku u duginim bojama koja simbolizuje podršku pokreta za slobodu LGBT populacije.

U svijetu je s obilježavanjem počeo tzv. "Pride Month", mjesec u kojem se daje podrška LGBT pokretu, a to je uradio da uradi i Neuer protiv Francuske.

Dugogodišnji član Bayerna je od ranije poznat kao osoba koja podržava istospolne brakove, nema ništa ni protiv homosek,ualaca u fudbalu.

"Fudbaleri koji su 'gay' trebaju postati otvoreni, da ne budu previše optrećeni. Ono što je važno su nastupi na trenu, a ne sek.ualne preference", rekao je Neuer svojevremeno.

Ovaj 35-godišnjak je i u klupskim mečevima počeo da nosi kapitensku traku s duginim bojama naročito otkako je je i Bayern počeo da iskazuje podršku istospolnim parovima.

Inače, uoči samog početka utakmice Francuska - Njemačka izbjegnuta je tragedija nakon što se padobranac, aktivista Greenpeacea, uspio izvući iz opasne situacije.

Dok se spuštao s padobranom zapeo je o čeličinu kontstrukciju na stadionu te je počeo da gubit kontrolu.

Međutim, silnim naporima uspio je izbjeći da završi u tribinama te je nekako sletio na travnjak Redari su ga odmah odveli sa terena.

Inače, aktivista je na teren uspio spustiti veliku loptu s porukom da se priroda zaštiti od ulja, nafte i naftnih derivata.

Svi na stadionu su bili u čudu kada su vidjeli šta se dešava. Pojedini navijači su na tribinama strahovali da padobranac ne udari u njih, dok su navijači zabrinuto gledatli šta se dešava.

Podsjećanja radi, Trikolori su pobijedili s 1:0 autogolom Matsa Hummelsa. U drugom kolu grupe F Francuska će imati lakši zadatak jer igra protiv Mađarske, a Francuzi će na megdan Portugalu koji je s 3:0 savladao Mađare.

Izvor:Sportsport

Učitaj još novosti