15. 06. 2021 - 18:25
SCENE IZ MAĐARSKE KOJE OBILAZE CIJELI SVIJET! Ima li kraja...
907
Shares
SCENE IZ MAĐARSKE KOJE OBILAZE CIJELI SVIJET! Ima li kraja nepreglednom

Fascinantan prizor

SCENE IZ MAĐARSKE KOJE OBILAZE CIJELI SVIJET! Ima li kraja nepreglednom "mravinjaku"?

15. 06. 2021 - 18:25
0
Shares

Uoči utakmice između Mađarske i Portugala prizor s ulica Budimpešte izgleda zaista fascinantno i pomalo nevjerovatno obzirom na pandemiju koronavirusa.

U proteklih 15-ak mjeseci ovakvih prizori su na neki način izumrli, međutim scena iz mađarske prijestolnice pokazuju da se polako, ali sigurno život vraća u normalu.

Desetine hiljada Mađara su u nepreglenoj koloni "marširali" na stadion te nema sumnje da će amotsfera na tribinama biti paklena.

Na skoro sat vremena uoči utakmice tribine su bile odlično popunjene te svi na stadionu nestrpljivo čekaju početak susreta. Na stadionu se nalazi preko 65.000 gledatelja.

Od ranije su poznati i sastavi za utakmicu u kojoj su Portugalci sigurno papirnati favorit:

Mađarska (3-5-2): Gulacsi; Botka, Orban, Attila Szalai; Lovrencsics, Kleinheisler, Adam Nagy, Schafer, Fiola; Szalai, Sallai.

Portugal (4-2-3-1): Rui Patricio; Nelson Semedo, Ruben Dias, Pepe, Guerreiro; Danilo, William Carvalho; Bernardo Silva, Bruno Fernandes, Diogo Jota; Cristiano Ronaldo.

Ronaldo će u slučaju postignutog gola i definitivno postati najbolji strijelac u historiji Evropskih prvenstva. Trenutno dijeli prvo mjesto s Michelom Platinijem. Obojica imaju po devet golova. 

Sport.ba/SportSport.ba

Učitaj još novosti