15. 06. 2021 - 17:59
S 8 godina se divio Rooneyu, s 12 ocu pokazao srednji prst, A...
907
Shares
S 8 godina se divio Rooneyu, s 12 ocu pokazao srednji prst, A DANAS JE ZVIJEZDA EURA!!

Zabio gol gotov s centra

S 8 godina se divio Rooneyu, s 12 ocu pokazao srednji prst, A DANAS JE ZVIJEZDA EURA!!

15. 06. 2021 - 17:59
0
Shares

Čeh Patrik Schick (25) jučer je Škotskoj u Glasgowu na Europskom prvenstvu zabio gol gotovo s centra i postao tema dana u svim medijima.

Igrala se 52. minuta utakmice prvoga kola hrvatske skupine D kada je češki ofenzivac potegao iz velike daljine i prebacio škotskog golmana Davida Marshalla za konačnih 2:0.

Bayerov nogometaš u polukontri je primio loptu i sjajno opalio s 45.4 metra. Marshall se nalazio daleko od svog gola i nije mogao spasiti Škote. Ovaj gol ulazi u povijest Europskih prvenstava kao gol koji je postignut iz najveće udaljenosti od 1980. godine.

Od malena je zabijao lijevom kako je htio

Izjavu za jedan Guardianov tekst o Schicku dao je David Holoubek, njegov trener iz omladinskih kategorija u Sparti Prag. 

"Od malih nogu se vidjelo da je predodređen za velike stvari. Imao je sjajnu tehniku, bio je odličan bez lopte, a lijevom nogom zabijao je odakle je poželio", govorio je tada Holoubek, a to se i potvrdilo na utakmici sa Škotskom.

Schick se od odlaska iz Sparte Prag muči s pronalaskom forme u klubovima, ali uvijek blista za češku reprezentaciju, kao što je slučaj bio i s mnogim češkim napadačima ranije.

Srce ga spriječilo da potpiše za Juventus

Iz Praga je otišao u Sampdoriju, a nakon toga su se za njega tukli Juventus i Roma. Potpisao je za Romu u transferu teškom 42 milijuna eura, a danas slovi za jednog od najvećih promašaja u povijesti kluba. Zanimljivo je da je Schick u Romi završio samo zato što mu je ranije zbog problema sa srcem propao transfer u Juventus. Testove u Romi prošao je bez problema i potpisao ugovor.

"Nije imao dovoljno osobnosti da se izbori za mjesto u momčadi pored Džeke. Roma je u siječnju 2018. dogovorila transfer Džeke u Chelsea, ali BiH napadač nije htio napustiti Italiju. Zbog toga je Schick ostao u njegovoj sjeni, rekao je Gaetano Mocciaro, novinar TuttoMercatoWeba u izjavi za Guardian pa dodao:

"S obzirom na to koliko je koštao i koliko nam je donio, sigurno mogu reći da je on jedan od najvećih promašaja Rome u povijesti."

U međuvremenu je već prešao u RB Leipzig, gdje se isto nije nametnuo, i došao je do Bayer Leverkusena, a u petak će, nakon showa protiv Škotske, prijetiti Hrvatskoj. 

Još kao dječak znao je što će postati

Kada su Schicka kao dječaka pitali što želi za jedan od rođendana, on je bez razmišljanja poželio dres Davida Beckhama. Impresionirao ga je i Rooney, kojeg je gledao kao osmogodišnjak.

"Gledao sam s tatom utakmicu Manchester Uniteda i Sparte, a na njoj je igrao 17-godišnji Wayne Rooney. Tad sam znao da je nogomet ono čime se želim baviti u životu", rekao je Schick jednom prilikom u razgovoru za češki Reporter Magazine i podijelio anegdotu s ocem:

"Nisam volio da me roditelji gledaju kako igram, posebno ne da me otac gleda. Uvijek se miješao u igru, hvatao bi se za glavu i gestikulirao. Zbog njega bih bio nervozan na terenu. Kad sam imao 12 godina, igrao sam na dvoranskom prvenstvu za Spartu. Moj otac je zatresao glavom i viknuo nešto. Okrenuo sam se i pokazao mu srednji prst. Taj trenutak mi je promijenio život. Zapitao sam se tko stvarno igra nogomet, ja ili on? Ja, naravno."

Sport.ba/Index.hr

Učitaj još novosti