15. 06. 2021 - 09:20
DRUŠTVENE MREŽE SE USIJALE Eriksen se upravo javio iz bolnice...
907
Shares
DRUŠTVENE MREŽE SE USIJALE Eriksen se upravo javio iz bolnice i objavio fotografiju: Uputio je i poruku javnosti

EURO 2020

DRUŠTVENE MREŽE SE USIJALE Eriksen se upravo javio iz bolnice i objavio fotografiju: Uputio je i poruku javnosti

Sport.ba
15. 06. 2021 - 09:20
0
Shares

Predsjednik Fudbalskog saveza Danske Peter Meler rekao je da je ljekarska ekipa na terenu obavila masažu srca reprezentativcu Kristijanu Eriksenu, kada se srušio tokom utakmice protiv Finske na Evropskom prvenstvu.

On je naveo da je Savez u kontaktu s Eriksenom i da je fudbaler Intera dobro.

"Eriksen je umro na nekoliko minuta, ljekari mu neće dozvoliti da igra fudbal"

Meler je za dansku televiziju DR rekao da je Eriksen "pao, da mu je ukazana pomoć i da je dobio masažu srca na terenu", što se kasnije ispostavilo kao ključan potez za oporavak Danca. 

"Na sreću, on se probudio kada je napuštao stadion", naveo je predsjednik Saveza.

Utakmica Danske i Finske bila je prekinuta 90 minuta, ali se nastavila od 43. minuta.

Meler je rekao da je za igrače Danske bilo važno da je Eriksen dobro prije nego što su nastavili utakmicu i da su željeli da mu odaju počast tako što će završiti meč.

Finska je u Kopenhagenu pobijedila Dansku sa 1:0, u prvom kolu Grupe B.

Danski selektor Kasper Hjulmand je kazao da su prekjučer on i igrači videopozivom razgovarali s Eriksenom.

"Rekao je da se ne sjeća šta se desilo, a jako je bio zabrinut za svoju porodicu i sve nas. Igračima je rekao da lošije izgledaju od njega i poručio im da se osjeća kao da može na trening. On je veliki igrač, veliki čovjek, nadamo se da će se vratiti na teren i nastaviti igrati", otkrio je Hjulmand.

UEFA je odlučila Eriksena proglasiti igračem utakmice koja je kasnije nastavljena i u na kojoj su Finci slavili sa minimalnih 1:0.

Eriksen se još uvijek nalazi u bolnici u Kopenhagenu gdje se vrše dodatne pretrage, te se pokušava naći razlog zbog čega se ovaj fudbaler srušio na terenu iako ranije nije imao srčanih problema.

I ovog jutra smo dočekali da se po prvi put javnosti obrati sam igrač Intera i to na Instagramu...

"Zdravo svima. Veliko hvala na vašim nevjerovatnim porukama podrške koje sam dobio iz cijelog svijeta. To znači mnogo meni i mojoj porodici. Ja sam dobro s obzirom na okolnosti. Moram još da prođem neke pretrage u bolnici, ali se dobro osjećam", napisao je Eriksen i dodao.

"Sada ću navijati za saigrače iz reprezentacije u narednim mečevima. Igrajte za cijelu Dansku".

Inače, proslavljeni danski golman Piter Šmajhel (Peter Schmeichel), čiji je sin Kasper na golu današnje selekcije Danske, žestoko je kritikovao UEFA-u nakon odluke da se utakmica Danska - Finska odigra do kraja nakon što je ranije tokom dana prekinuta zbog drame koju je doživio danski tim.

Danska je kasnije poražena s 1:0, a Šmajhel je izjavio:

- Opcije koje je UEFA ponudila igračima, nastavak utakmice ili igranje u nedjelju, su smiješne. Ne mogu to razumjeti, poručio je legendarni golman. 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti