14. 06. 2021 - 17:29
NAKON GNUSNIH PSOVKI I IZRAZA MRŽNJE KA ALBANCIMA Arnautović:...
907
Shares
NAKON GNUSNIH PSOVKI I IZRAZA MRŽNJE KA ALBANCIMA Arnautović: Srbin sam! Svi koji me znaju, znaju i da ja...

EURO 2020

NAKON GNUSNIH PSOVKI I IZRAZA MRŽNJE KA ALBANCIMA Arnautović: Srbin sam! Svi koji me znaju, znaju i da ja...

14. 06. 2021 - 17:29
0
Shares

Reprezentativac Austrije Marko Arnautović uputio je izvinjenje nakon što je jučer poslije postignutog gola psovao Ezgjanu Alioskom, fudbaleru Sjeverne Makedonije. Arnautović je u igru ušao u 57. minuti, a u 89. je svojim pogotkom riješio pitanje pobjednika (3:1).

Nakon postignutog gola Arnautović se okrenuo prema reprezentativcima Sjeverne Makedonije koji su pokušavali zaustaviti njegov udarac te im ljutito psovao, što se jasno moglo pročitati s njegovih usana i sve je veoma brzo postalo viralno na društvenim mrežama. Fudbaleru Lidsa i članu makedonske selekcije Ezgjanu Alioskom je psovao i majku.

BRUKA S EURA OBIŠLA SVIJET: Arnautović opsovao Alioskom šiptarsku majku i poručio da mu se gade Albanci

- Jučer sam u afektu izgovorio neke riječi zbog kojih želim da uputim izvinjenje, naročito prijateljima iz Sjeverne Makedonije i Albanije. Želim reći jednu stvar jasno: Ja nisam rasista! Imam prijatelje u skoro svakoj zemlji i zalažem se za raznolikost. Svi koji me poznaju toga su svjesni. Izvinite - poručio je Arnautović putem svog Instagram naloga.

w873

Foto: Twitter

Ponašanje Arnautovića je zgrozilo evropsku javnost, au ranijim izjavama govorio da ne poznaje termin mržnje.

"Srbin sam, ali ne mrzim ni Bosnu, ni Hrvatsku niti bilo koju drugu slavensku zemlju. Razumijem da ljudi na Balkanu i dalje misle da smo u ratu, ali za mene rat više ne postoji. Svima želim sve najbolje i ne želim govoriti o ratu", rekao je Arnautović 2018. godine pred duel s Bosnom i Hercegovinom, ali sinoć tako očito nije baš mislio...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti