13. 06. 2021 - 21:59
Mourinho: Pobjeda Engleza je više nego zaslužena. Spremni su...
907
Shares
Mourinho: Pobjeda Engleza je više nego zaslužena. Spremni su za naslov

Za Engleski talkSPORT analizirao pobjedu Engleske

Mourinho: Pobjeda Engleza je više nego zaslužena. Spremni su za naslov

13. 06. 2021 - 21:59
0
Shares

Jose Mourinho je za engleski talkSPORT analizirao pobjedu Engleske protiv Hrvatske 1:0. Smatra da je momčad Garetha Southgatea spremna za titulu.

"Englezi su spremni. Rezultat je i više nego zaslužen. U potpunosti su kontrolirali utakmicu. Osjećaju se ugodno i stvorili su pravu klapu. Znaju što rade i mogli ste vidjeti da ih emocije nisu ponijele nakon pogotka te da su igrali vrlo pametno. Bili su pragmatični i usredotočeni", očarano je englesku reprezentaciju komentirao Mourinho pa dodao:

"Bio sam optimističan za Engleze i prije natjecanja, a nakon ove pobjede im još više vjerujem."

Nije dvojio oko odgovora na pitanje koji ga je igrač najviše očarao.

"Kalvin Phillips. Nema reprezentativnog iskustva, nije igrao u Ligi prvaka. Tek prošle sezone je iz druge lige došao u Premiership i odlično se snašao. Rice je bio stabilan kao uvijek, ali Phillips je bio i više od toga. Pokazao je to ne samo asistencijom za gol nego i svojim presingom. Svaki put kad bi se Modrić i Kovačić spustili po loptu, pokušavao bi ih tjerati sve dalje i dalje od gola. Ne sjećam se nijedne njegove pogreške u izgradnji igre. Bio je jako, jako dobar."

Posebno je istaknuo reakciju Domagoja Vide kod gola Engleske. Smatra da je hrvatski stoper pogriješio jer je trebao čuvati prostor, a ne Kanea.

"Vida je ganjao Kanea, umjesto da je čuvao prostor u koji je utrčao Sterling. Kane je napravio pola posla bez da je dirao loptu i zato mislim da je dobra odluka što je Sterling igrao. Kaneu trebaju takvi igrači", zaključio je.

Sport.ba/Index.hr

Učitaj još novosti