13. 06. 2021 - 20:12
Arnautović dokrajčio Makedonce, pa im na našem jeziku psovao majku
907
Shares
Arnautović dokrajčio Makedonce, pa im na našem jeziku psovao majku

U pobjedi Austrije

Arnautović dokrajčio Makedonce, pa im na našem jeziku psovao majku

13. 06. 2021 - 20:12
0
Shares

Austrija je Evropsko prvenstvo počela sigurnom pobjedom nad Sjevernom Makedonijom. U Bukureštu je završeno 3:1.

Za potvrdu Austrije na Evropskom prvenstvu nakon 31 godine čekanja pobrinuo se Marko Arnautović koji je zabio u 89. minuti.

Nakon što je mreža završila u mreži Arnautović, čiji je otac porijekom iz Bosne i Hercegovine, je počeo da psuje svojim protivnicima.

Arnautović se okrenuo prema makedonskom golmanu Dimitrievskom te mu ljutito na našem jeziku opsovao majku što se odlično moglo pročitati s njegovih usana.

Iskusni napadač je tom prilikom bio poprilično bijesan, ali su ga saigrači koji su mu pritrčali u zagrljaj uspjeli na vrijeme obuzdati.

Arnautović je bio toliko ljut da se posvaođao s i pojedinim saigračima, prije svih strijelcem drugog gola Gregoritschem koji je mrežu Makedonaca zatresao u 78. minuti.

Šta je razlog za ovakvo ponašanje iskusnog napadača nije poznato, ali očigledno je s pojedincim reprezentativnicima Sjeverne Makedonije imao nešto nerazriješeno.

Inače, Austrijanci su bolje otvorili ovaj susret. Imali su posjed lopte od prvog minuta u svojim nogama, dok su Makedonci za to vrijeme bili u blagom grču.

Svega 18 minuta je izdržala ekipa Igora Angelovskog na otvorenju EURA kada je mrežu njegove ekipe pogodio Lainer. Fudbaler Borussia Mönchengladbach je iskoristio upotrebljiv pas Sabitzera i pogodio mrežu golmana Dimitrevskog.

Makedonci nakon primljenog gola nisu pali u očaj i samo deset minuta kasnije su neutralisali negativan rezultat. Veliki haos pred golom Austrije, do lopte dolazi Goran Pandev koji je posprema u praznu mrežu za erupciju velikog broja navijača njegove selekcije koji su danas doputovali u Bukurešt.

U 63. minut umalo potpuni prekoret. Boban Nikolov je izbio sam ispred golmana Austrije i u situaciji jedan na jedan golman Bachmann brani njegov udarac.

Ubrzo je uslijedila kazna i to od dvojice rezervista. U igru su u 59. minuti ušli Gregoritsch i Arnautović koji su kasnije presudili Makedoncima. Taj će se potez selektora Franca Fode ispostaviti ključnim.

Prvo je Gregoritsch nakon asistencije Alabe pogodio za novo vodstvo svog tima u 78. minuti, a u posljednjoj minuti regularnog dijela i Marko Arnautović se upisao u strijelce kada je iskoristio nesporazum u redovima protivnika, došao do lopte, zaobišao golmana i pogodio za konačan rezultat.

Makedonci će u narednom kolu igrati sa Ukrajinom 17. juna, dok će istog dana Austrija snage odmjeriti sa Nizozemskom.

Sport.ba/SportSport.ba

Učitaj još novosti