13. 06. 2021 - 08:33
On je doživio infarkt na terenu, srce mu nije kucalo ČAK 78...
907
Shares
On je doživio infarkt na terenu, srce mu nije kucalo ČAK 78 MINUTA a ovako je reagovao kada je vidio šta se desilo Eriksenu!

FABRIS MUAMBA

On je doživio infarkt na terenu, srce mu nije kucalo ČAK 78 MINUTA a ovako je reagovao kada je vidio šta se desilo Eriksenu!

13. 06. 2021 - 08:33
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Kada je Kristijan Erisken odjednom pao na meču EURO 2020 Danska - Finska, jedan čovjek je posebno bio pogođen.

Marotta izazvao oduševljenje navijača Intera objavom o Eriksenu: Upravo je...

Bivši engleski igrač, sada 33-godišnji "fudbalski penzioner" Fabris Muamba, je u martu 2012. doživio infarkt tokom FA kup meča između Boltona i Totenhema.

On se oporavio iako mu srce nije radilo čak 78 minuta, pa je poslije savjeta ljekara u avgustu te 2012. napustio profesionalno igranje.

"PRVO SMO MU OSJETILI PULS, A ONDA SMO POČELI DA GA GUBIMO..." Ljekar opisao kako je izgledalo dramatično spasavanje Eriksena

Od 2018. je trener podmlatka Ročdejla, a kada je video šta se desilo Kristijanu Eriksenu, na Tviteru je odmah napisao:

"Molim te, Bože".

Ova njegova poruka je naišla na ogroman odjek na Tviteru, a svi su se ponadali da će se Eriksen u potpunosti oporaviti, šta god da ga je tačno zadesilo (tačna informacija o zdravstvenom problemu do ovog trenutka nije zvanično objavljena).

Podsetimo, Eriksen, koji se dotad normalno kretao, pošao je u 42. minutu ka jednom saigraču da preuzme loptu, ali se iznenada nagnuo naprijed i pao licem ka zemlji.

Saigrači i ljekari su odmah pritrčali da mu pomognu, rivali iz Finske su se hvatali za glavu, a istog časa je počela reanimacija... jer je izgleda došlo do infarkta, ili moždanog udara, piše Blic.

oock9kpturbxy8yy2m2ngjlymrlmmuymdqwyjq0yzlhzgmzzgyxyzhmos5qcgerkwlnauqagaewbq

FOTO: TANJUG/AP

Kolege iz reprezentacije su napravile krug oko njega, Eriksenovu suprugu Sabrinu su radnici obezbjeđenja zaustavili kada je krenula na teren, pa su je pokraj aut-linije tješili kapiten Kjaer i golman Šmajhel, a poslije 20-ak minuta ukazivanja pomoći - Kristijan Eriksen je prekriven čaršavom iznijet s terena. Ali, što je najvažnije - živ.

"Fudbaler je prebačen u bolnicu i to u stabilizovanom stanju", saopštili su organizatori EURO 2020.

Fudbalski savez Danske je potom saopštio da je "Kristijan Eriksen je u budnom i svjesnom stanju upućen na dalje preglede u Rigshospitaletu".

Sa druge strane, prvi operativac Intera, Đuzepe Marota, otkrio je za Skaj sport Italija da ja "na direktnoj vezi s doktorima danske reprezentacije - i da postoji razlog za oprezni optimizam u ovoj situaciji".

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti