12. 06. 2021 - 16:23
OD 21:00 BELGIJA - RUSIJA Ovo su vjerojatni sastavi za...
907
Shares
OD 21:00 BELGIJA - RUSIJA Ovo su vjerojatni sastavi za utakmicu dana

OD 21:00 BELGIJA - RUSIJA Ovo su vjerojatni sastavi za utakmicu dana

12. 06. 2021 - 16:23
0
Shares

Rusija večeras od 21 sat u Sankt Petersburgu u utakmici skupine B dočekuje Belgiju, reprezentaciju koja slovi za jednog od najvećih favorita ovogodišnjeg Europskog prvenstva.

Belgija je trenutno prva reprezentacija svijeta prema FIFA-inoj ljestvici, a na Euro 2020 stigla je kako bi nadmašila rezultat sa Svjetskog prvenstva u Rusiji. Tada je bila treća, ovoga puta je cilj minimalno finale.

Dosad su Rusija i Belgija igrale sedam puta, a Rusija nije upisala niti jednu pobjedu. 

Vjerojatni sastavi
Belgija: Courtois; Alderweireld, Vertonghen, Denayer; Meunier, Dendoncker, Tielemans, T Hazard; Mertens, Lukaku, Doku

Rusija: Shunin; Mário Fernandes, Barinov, Dzhikiya, Semenov, Karavaev; Zobnin, Ozdoev, Golovin; Miranchuk; Dzyuba

Uoči utakmice
"Slažem se da je prva utakmica često najteža na turniru. Moramo na fizički i psihički dobar način ući u turnir. Bit će to ozbiljan test za nas, ali znam da možemo odigrati kako treba. Doduše, oni nas također dobro poznaju, a imat će i podršku svojih navijača, neće biti lako", rekao je uoči utakmice izbornik Belgije Roberto Martinez, a susret je najavio i izbornik Rusije Stanislav Čerčesov:

"Već smo igrali protiv njih u kvalifikacijama. Dobra su momčad, ambiciozna, snažna, s jako dobrim izbornikom i igračima. Nije iznenađenje da su već nekoliko godina prvi na svijetu. Naše dosadašanje utakmice bile su festival nogometa za navijače. Razumijemo svoju poziciju, nismo među favoritima turnira, ali to ne znači ništa."

Učitaj još novosti