12. 06. 2021 - 11:02
Đoković: "Ovo je jedan od tri najveća meča koje sam odigrao u...
907
Shares
Đoković:

Nakon više od četiri sata slavio sa 3:1

Đoković: "Ovo je jedan od tri najveća meča koje sam odigrao u životu"

12. 06. 2021 - 11:02
0
Shares

Meč koji su sinoć u polufinalu Roland Garrosa odigrali Novak Đoković i Rafa Nadal brojni teniski velikani smatraju možda najvećim u historiji zemljanih turnira.

Novak je slavio 3:1 nakon više od četiri sata strašnog tenisa. Đokoviću je to bila jubilarna 30. pobjeda nad Nadalom u 58. meču i revanš za poraz u finalu Rima i finalu prošlogodišnjeg Roland Garrosa. Očekivano, bio je oduševljen.

"Jako poseban meč za mene. Stvarno fenomenalna atmosfera, najbolji meč koji sam igrao na centralnom terenu na Roland Garrosu. Ovo je jedan od top tri meča koje sam odigrao i koji ću pamtiti cijeli život. I moje je zadovoljstvo da igram protiv Rafe jedan ovakav meč. I ovo je sigurno jedan od najvećih mečeva koje smo igrali u Parizu. Jedan od mečeva u sjajnoj atmosferi s nevjerojatnom energijom s tribina za navijače i jednog i drugog igrača. Sve je bilo fantastično", kazao je Đoković nakon pobjede pa je dodao:

"Jako je teško pronaći način za opisati koliko je posebno igrati s Rafom ovdje. Teško je objasniti i koliki je pritisak igrati s njim ovdje. A pritisak je privilegija. Gledam samo kako unaprijediti svoj karakter, da se unaprijedim kao osoba, naravno i u tenisu."

Sport.ba/Index.hr

Učitaj još novosti