12. 06. 2021 - 09:07
Zbunjujući korner Italijana, ni sudija nije znao šta da uradi,...
907
Shares
Zbunjujući korner Italijana, ni sudija nije znao šta da uradi, svi su se počeli buniti

Da li je ovo bilo po pravilima?

Zbunjujući korner Italijana, ni sudija nije znao šta da uradi, svi su se počeli buniti

12. 06. 2021 - 09:07
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Italijani su bili bolji rival od početka do kraja, ali su tek u nastavku uspjeli slomiti otpor Tursaka. Merih Demiral je zatresao vlastitu mrežu, da bi nakon toga pogađali Ciro Immobile i Lorenzo Insigne.

Na početku drugog poluvremena Insigne i Domenico Berardi su izveli korneri koji može ponijeti epitet jednog od najbizarnijih u historiji.

Ofanzivci italijanske selekcije su izveli skraćeni korner koji je rezultirao da pomoćni sudije podigne zastavicu i signalizira ofsajd.

Međutim, i sam sudija u jednom trenutku nije znao šta da radi. Kao što je poznato igraču se ne može svirati ofsajd nakon direktnog ubačaja iz kornera ili prilikom prvog dodavanja.

Ipak, ono što je zbunilo sve je to što je Berradi prilikom izvođenja kornera stajao van terena, a kada je primio loptu ušao je u teren.

Pomoćni sudija je nekoliko sekundi mislio šta uraditi, mahao je zastavimo što je izazvalo proteste kod Italijana. Svi su se iznenadili zbog odluke te su podigli ruke u zrak.

Nema sumnje da će i organizacije koje se bave fudbalskim pravilima uskoro morati uzeti u obzir ovakve i slične situacije te dati jasnija upustva sudijama šta raditi.

Inače, naredni rival za Italiju je reprezentacija Švicarske. I taj susret Azzurri će igrati na Olimpicu i obzirom na odličan nastup protiv Turske imat će status favorita.

Sport.ba/SportSport.ba

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti