11. 06. 2021 - 16:29
OD 21:00 TURSKA - ITALIJA Prva utakmica Eura: Ovo su...
907
Shares
OD 21:00 TURSKA - ITALIJA Prva utakmica Eura: Ovo su vjerojatni sastavi

OD 21:00 TURSKA - ITALIJA Prva utakmica Eura: Ovo su vjerojatni sastavi

11. 06. 2021 - 16:29
0
Shares

Rimski Stadio Olimpico danas od 21 sat ugostit će prvu utakmicu Europskog prvenstva. Snage će odmjeriti Turska i Italija, a s njima su u skupini još Švicarska i Wales. 

Talijani će se u ovom susretu prema najavama osloniti na Manuela Locatellija i Domenica Berardija kao glavne uzdanice, dok Turci vjeruju u Hakana Calhanoglua i potajno se nadaju da bi Kaan Ayhan mogao iznenaditi u novoj ulozi.

Ozljede natjerale Talijane na promjene
Stefano Sensi i Lorenzo Pellegrini povučeni s osnovnog popisa za Euro nakon problema s ozljedama, a Marco Verratti se još uvijek nije potpuno oporavio od ozljede koljena pa neće konkurirati za prvu utakmicu grupne faze.

To znači da Locatelli upada u prvih 11 kao što je bio slučaj u posljednjoj prijateljskoj utakmici protiv Češke u kojoj je Italija slavila 4:0. Partneri u veznoj liniji će mu biti Jorginho i Barella.

U prvoj postavi Italije zaigrat će još jedan igrač Sassuola, riječ je o Domenicu Berardiju koji će u napadu činiti trozubac s Cirom Immobileom i Lorenzom Insigneom kako bi se Federico Chiesa odmorio za kasnije utakmice.

Sve je u rukama igrača Sassuola
Prema pisanju Sky Sport Italije, treći ključan igrač susreta bit će također iz Sassuola, a radi se o Kaanu Ayhanu koji inače igra poziciju stopera, ali protiv Italije bi ga Senol Gunes mogao probati na poziciji defenzivnog veznog.

Partner u veznoj liniji će mu vjerojatno biti West Bromov Okay Yokuslu pa je iz toga jasno kako Turska očito želi prepustiti posjed Italiji i onda svoju priliku tražiti iz kontranapada.

Tu će ključna biti četvorka u napadu, Hakan Calhanoglu, Kenan Karaman i Yusuf Yazici u pozadini te veteran Burak Yilmaz u vrhu napada. Cengiz Under je također opcija za jedno od mjesta u napadu, ali nije vjerojatno da će nastupiti. 

VJEROJATNI SASTAVI
Italija: G Donnarumma; Florenzi, Bonucci, Chiellini, Spinazzola; Barella, Jorginho, Locatelli; Berardi, Immobile, Insigne

Turska: Cakir; Celik, Soyuncu, Demiral, Meras; Yokuslu, Ayhan; Karaman, Calhanoglu, Yazici; B Yilmaz

Učitaj još novosti