11. 06. 2021 - 11:38
Majčino pivo mu je odnijelo oca i ostavilo ožiljak. TEVEZ ŽIVI...
907
Shares
Majčino pivo mu je odnijelo oca i ostavilo ožiljak. TEVEZ ŽIVI SAMO ZA DVIJE STVARI!!

Svoj put počeo u siromaštvu

Majčino pivo mu je odnijelo oca i ostavilo ožiljak. TEVEZ ŽIVI SAMO ZA DVIJE STVARI!!

11. 06. 2021 - 11:38
0
Shares

Svoj put počeo je u srcu siromaštva i kriminala, ali uspio je izbjeći loše strane svog okruženja i postati jedan od najboljih nogometaša u povijesti Argentine. S oba velikana iz Manchestera Carlos Tevez je bio prvak Engleske, osvajao je Ligu prvaka, kao i prvenstva u Brazilu, Italiji i svojoj zemlji, u kojoj se nedavno oprostio od igranja u voljenim Boca Juniorsima. S njim je bilo teško surađivati, ali još teže je bilo protiv njega igrati. Zbog svoje životne priče spada u vrlo rijetku skupinu nogometaša koji mogu biti inspiracija svim ljudima.

Oca su mu ubili prije nego što se rodio. Prije prvog rođendana dobio je opekline koje su mu zauvijek ostavile ožiljak na vratu i zamalo mu ugasile život. Majka ga je napustila prije nego što je progovorio. Kao dijete je mijenjao svoje ime, svjedočio ubojstvima, bježao od smrti i ostajao bez tragično stradalih prijatelja. Nogomet mu je bio jedina šansa da se izvuče iz života u paklu i sjeni.

Kasnije su mu zamjerali što su menadžeri na njemu kontroverzno uzimali milijune, što se inatio crvenom Manchesteru igrajući za onaj plavi, što nije učio strane jezike, što je samovoljno odlazio na odmore i nezainteresirano, poput bezobraznog plaćenika šetao kineskim terenima u dresu kluba koji ga je plaćao 40 milijuna eura godišnje.

Svijet koji ga nije shvaćao bavio se sitnicama i imao je tisuće izmišljenih principa. Svijet iz kojeg je došao bio je brutalno jednostavan i svodio se na život ili smrt. Tu razliku mogao je shvatiti samo onaj koji je iskusio oba puta. 

Dok su drugi ocjenjivali njegovu odanost i poštenje, na zelenom terenu za njega su postojala samo dva motiva - prehraniti obitelj i igrati za Bocu. Prvi je ispunio odlaskom u Europu, a drugi još kao tinejdžer. Sve ostalo bilo je premija, bonus, neke nove epizode koje su ga mogle iznervirati i razveseliti, ali tijekom kojih je znao da su sasvim sporedne.

Ostao je bez oca prije nego što se rodio, a majka ga je napustila prije nego što je progovorio

Zato su mu svađe, kritike i plastične priče o izdajama tijekom i nakon europske karijere bile smiješne. Zato je Carlos Alberto Martinez Tevez u Argentini poznat kao "igrač naroda", u Brazilu jedan od najomiljenijih Argentinaca, a u Europi i Kini samo jedan vrhunski nogometaš koji je mogao korektnije, bolje i više. Zato su o njemu snimili serijal na Netflixu i pisali knjige.

Još nije sigurno da se oprostio od nogometa, ali nedavno se treći i posljednji put kao igrač oprostio od Boca Juniorsa jer osjeća da u tom dresu više ne može pružati svoj maksimum. U svim drugim klubovima gledao je i koliko može zaraditi, jedino se u voljenoj Boci pitao samo jedno - dajem li sve?

U ovom trenutku on je s 27 naslova drugi najtrofejniji nogometaš u povijesti Argentine. Ispred je s osam titula više samo Lionel Messi, ali ako postoji ijedna stvar u kojoj je prvi u svojoj zemlji i sigurno među prvima u povijesti nogometa, onda je to njegov životni put. Po tome je neprikosnoven i teško usporediv s bilo kojim drugim nogometašem.

Tevez se rodio u zloglasnom Fuerte Apacheu 5. veljače 1984. godine, ali čak i prije njegovog rođenja tragedija mu je odredila sudbinu. Prema Netflixovoj seriji o Tevezu, snimljenoj prema istinitim događajima, njegov otac Juan Alberto i majka Fabiana Martinez otišli su na pivo kada je napadnut jedan član njihove obitelji. Juan Alberto ga je pokušao zaštititi i tom prilikom je upucan. Preminuo je pred očima trudne Fabiane, pa je bilo neupitno da će dječak koji tek treba doći na svijet imati drukčiji život. 

Sport.ba/Index.hr

Učitaj još novosti