11. 06. 2021 - 08:29
Vrata svlačionice koja je Zidane oštetio na SP 2006. ni dan...
907
Shares
Vrata svlačionice koja je Zidane oštetio na SP 2006. ni dan danas nisu zamijenjena, nego evo kako izgledaju!

Vlasnici stadiona napravili pravu atrakciju

Vrata svlačionice koja je Zidane oštetio na SP 2006. ni dan danas nisu zamijenjena, nego evo kako izgledaju!

11. 06. 2021 - 08:29
0
Shares

Zinedine Zidane bio je glavna tema javnosti na Svjetskom prvenstvu 2006. godine nakon što je u finalnom meču imao incident koji je obilježio njegovu karijeru.

Francuska je tada uspjela da se plasira u finale Mundijala gdje su igrali protiv Italije, a ova utakmica se prepričava i danas.

Meč je otišao u produžetke jer je rezultat bio 1:1, a onda je Zidane dobio direktan crveni karton nakon što je glavom u prsa udario Materazzija. Ovaj trenutak ušao je u legendu, a posebno jer je to bila posljednja utakmica u karijeri Zidanea.

Zidane je nakon finala u Berlinu odlučio da završi svoju igračku karijeru i to na veoma tužan način jer su Francuzi na kraju ostali bez titule prvaka svijeta nakon što je Italija slavila poslije penala.

Međutim, Mundijal u Njemačkoj bio je itekako specifičan što se tiče Zidanea, a incident s Materazzijem nije ono jedino po čemu ćemo pamtiti njegov nastup na Svjetskom prvenstvu 2006. godine.

Naime, u grupnoj fazi Francuska je, između ostalih, igrala protiv Južne Koreje u Leipzigu, a ova utakmica završena je rezultatom 1:1.

Zidane je bio itekako ljut što njegova reprezentacija nije uspjela da osvoji tri boda, a svoj bijes "istresao" je na vratima svlačionice. Zidane je šutnuo vrata i ostavio je udubljenje i trag kopački na njima.

Tada se očekivalo da će vlasnici Leipziga popraviti ovo oštećenje nakon Mundijala, ali oni to nisu uradili. Odlučili su da vrata ostanu na svlačionicu i zlatnim ramom su uokvirili taj detalj na njima.

Vrata su i dalje na ulazu u svlačionicu, a ispod ovog rama piše "Uspomena na Z".

Sport.ba/SportSport.ba

Učitaj još novosti