10. 06. 2021 - 12:31
OBJAVILI IDEALNU POSTAVU JUGOSLAVIJE UOČI EURA Srbi...
907
Shares
OBJAVILI IDEALNU POSTAVU JUGOSLAVIJE UOČI EURA Srbi neočekivano dominantni, svi se pitaju gdje su Bosanci

MARCA

OBJAVILI IDEALNU POSTAVU JUGOSLAVIJE UOČI EURA Srbi neočekivano dominantni, svi se pitaju gdje su Bosanci

10. 06. 2021 - 12:31
0
Shares

Evropsko prvenstvo počinje već sutra, a španska "Marca" odlučila je sastaviti moguće nacionalne timove zemalja koje više ne postoje kao što su SSSR, Čehoslovačka i Jugoslavija.

Nama je naravno najiteresantnija moguća reprezentacija bivše Jugoslavije za koju pravo nastupa imaju igrači iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Kosova.

Španci ističu kako je Jugoslavija uvijek imala vrhusnke igrače, ali i tim. Podsjetili su da su i  dva puta igrali finale finala evropskih prvenstva te da su 1976. godine kao domaćini završili četvrti.

Interesantno da u idealnom timu kojeg je sastavio list iz Španije nema niti jednog igrača iz Bosne i Hercegovine. Naravno da je to veliko iznenađenje, prije svega jer mnogi Edina Džeku smatraju najboljim napadačem Balkana.

Odlučili su se za formaciju 4-3-3. Interesantno da su prva dva mjesta rezervisana za Slovence, na golu bi bio sjajni Jan Oblak, dok je desni bek Nejc Skubić. Odbranu još sačinjavaju Stefan Savić iz Crne Gore te Nikola Milenković i Aleksandar Kolarov iz Srbije.

Luka Modrić iz Hrvatske te Sergej Milinković-Savić i Filip Kostić iz Srbije su u veznom redu, dok u fazi napada osim Dušana Tadića (Srbija) igraju još dvojica Hrvata Andrej Kramarić i Ivan Perišić.

16232192534137

Podsjećamo, na Euru koji počinje sutra od zemalja nastalih raspadom Jugoslavije nastupit će Hrvatska i Sjeverna Makedonija (koja nema niti jednog igrača u "Marcinom" idealnom sastavu).

Učitaj još novosti