10. 06. 2021 - 08:14
Jokić diže tegove uz hitove Siniše Vuce, a saigrač poručuje:...
907
Shares
Jokić diže tegove uz hitove Siniše Vuce, a saigrač poručuje: Boli me glava od ovoga...

NBA

Jokić diže tegove uz hitove Siniše Vuce, a saigrač poručuje: Boli me glava od ovoga...

10. 06. 2021 - 08:14
0
Shares

Sjajni Nikola Jokić postao je tek treći Evropljanin koji je osvojio MVP nagradu u NBA ligi. Nijemac Dirk Nowitzki je bio najbolji 2006. godine, a Grk Giannis Antetokounmpo prethodne dvije godine. 

Srpski centar je 2018. godine potpisao petogodišnji ugovor vrijedan 147 miliona dolara, a njegov sljedeći ugovor bit će najveći u povijesti košarke jer osvajanjem MVP nagrade dobiva mogućnost potpisati super max ugovor. ESPN-ov Bobby Marks objavio je da bi Jokić od 2023. do 2028. trebao dobiti ukupno 241 milion dolara. 

U prvoj sezoni tog ugovora Jokić bi zaradio 42.6 miliona eura, a u posljednjoj, u kojoj bi napunio 33 godine, dobio bi 54.8 miliona eura. Srpski centar više je puta poručio da želi cijelu NBA karijeru provesti u Denveru i da ne planira mijenjati klub. Rekordni ugovor trenutno je onaj Giannisa Antetokounmpa s Milwaukeejem (228 miliona eura za pet godina).

Podsjećamo, Jokić je kao 41. pick drafta postao najniže izabran pick koji je uspio osvojiti MVP nagradu. Ove sezone je po utakmici u regularnom dijelu postizao 26.4 poena uz 10.8 skokova i 8.3 asistencije. Odveo je Denver i do polufinala play-offa na Zapadu gdje igra protiv Phoenixa, gdje trenutno Sunsi vode s 2:0 u seriji.

Inače, Jokić je poznat i kao sjajan zabavljač van parketa, pa tako voli da "terorizira" saigrače svojim ukusom za muziku. Na to se posebno požalio bek Austin Rivers koji je na Instagramu objavio story gdje Jokić diže tegove u teretani uz poznati hit Siniše Vuce "Volim piti i ljubiti".

"Povratak u vrijeme kad sam shvatio da ne mogu dizati onoliko utega kao on. MVP-jev glazbeni ukus je malo drugačiji od mojeg. Dobio sam prokletu glavobolju od ovoga", napisao je Amerikanac.

 

Učitaj još novosti