09. 06. 2021 - 21:38
"HTIO JE DA KUPI KONJA I ČISTI ŠTALE" Evo kako je otac...
907
Shares

"HTIO JE DA KUPI KONJA I ČISTI ŠTALE" Evo kako je otac ubijedio Nikolu Jokića da postane najbolji košarkaš svijeta, FILMSKA PRIČA

09. 06. 2021 - 21:38
0
Shares

Nikola Jokić je MVP NBA lige! Vijest koja se iz minuta u minut vrti širom meridijana najbolji je dokaz da i pojedinac iz sokaka, ovoga puta somborskog, može da dodirne najudaljenije zvijezde.

Nikola Jokić i zvanično je MVP NBA lige, i s tom titulom ulazi u večerašnji (03.30) meč polufinala Istoka protiv Finiksa. Pokušaće Jokić i Denver da naprave brejk, izjednače u seriji na 1:1 i poprave šanse za plasman u finale. Kvota na Denver je 2,95, a na Finiks 1,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Finiks - Denver.

jokic6-0

Nije kliše kada kažemo da najbolji košarkaš planete živi život kao sav normalan svijet. Takav stav i odnos prema slavi, novcu i svemu što ide uz popularnost potekao je iz poroidice, a ekipa Srbije danas je imala prilike u to da se uvjeri tačno prije dvije godine, u poseti kod Branislava Jokića, asa Denver Nagetsa.

Nikola je tada bio na zasluženom odmoru, jer je završio obaveze u NBA, ali je ostao dosledan medijskom begu. Zato je otac Branislav predano govorio o nasljedniku kojeg je nekako ubedio da postane profesionalni košarkaš.

Sve je slutilo da će Nikola krenuti drugim putem, kasom koji se ređe ide.

- Konji nisu samo Nikolina strast već i ljubav, htenje, svakodnevno razmišljanje. Od malih nogu je sa njima, jer sam ja išao na trke po Vojvodini, čak i Mađarskoj. Htio je još kao dijete da kupi konja i postane konjar. Rekao sam mu "ajde ti malo igraj košarku, pa kupi sebi konja, a ne da budeš onaj što čisti štale". Vjerujte, to nije nimalo lak posao jer po ljetnjem suncu te napadaju komarci svakodenvno. Konjari se muče, 10 mjeseci godišnje treniraju i hrane konja. Svaka ljubav je bolna, pa i ova – pričao je Branislav Jokić za Srbiju Danas u junu 2019. godine.

Iako je već tada imao status ozbiljne NBA zvijezde Nikola Jokić nije bježao od svakodnevnih rutina.

- Nikola svako jutro ustaje u šest, pola sedam, jer su zapekle vrućine i sa trenerom Vladom Pribićem istjeruje konje po ovim paklenim vrućinama. Poslije ih pušta u hladovinu da uživaju i da se tamo valjaju.

Nisu samo konji hobi najboljeg košarkaša svijeta.

- Opušten je mladić, osim košarke i konja voli da ode na veliki bački kanal i sa drugarima igra odbojku na pijesku. Te tri stvari svakodnevno upražnjava, to ga čini srećnim i zadovoljnim.

Što je rekao, rekao je na terenu i oko njega. Tako želi da nastavi da živi, kao sav normalan sveijt – ponosno je govorio Branislav.

Nikola se u međuvremenu oženio Natalijom, koja mu daje dodatnu snagu da istraje u napornom takmičenju kao što je NBA liga.

Izvor:Srbijadanas

Učitaj još novosti