09. 06. 2021 - 08:18
Jokić proglašen za MVP-ja, oglasio se Nurkić i izazvao lavinu...
907
Shares
Jokić proglašen za MVP-ja, oglasio se Nurkić i izazvao lavinu komentara na društvenim mrežama

IMAO JE DA PORUČI SAMO OVO

Jokić proglašen za MVP-ja, oglasio se Nurkić i izazvao lavinu komentara na društvenim mrežama

09. 06. 2021 - 08:18
0
Shares

Reprezentativac Srbije Nikola Jokić izabran je za najkorisnijeg igrača (MVP) najjače lige svijeta i postao tek treći Evropljanin s tim priznanjem. Prvi najbolji igrač u historiji Denver Nuggetsa i prvi najbolji igrač koji je na NBA draftu izabran u drugoj rundi.

Noć obilježili Embiid i Mitchell, Phila izjednačila protiv Hawksa, Jazz poveo protiv Clippersa

Nakon ovog velikog i zasluženog priznanja, uslijedile su čestitke Jokiću. Među njima je ona Jusufa Nurkića, centra reprezentacije Bosne i Hercegovine, koji je napisao da je Jokić zasluženo ovogodišnji MVP.

Vedeta Denvera praktično od početka sezone figurirao je za najprestižniju nagradu i na kraju može se reći da je završila u pravim rukama. On je postao tek treći Evropljanin poslije Dirka Nowitzkog i Giannisa Antetokounmpa  koji je dobio MVP priznanje, ali i tek šesti vanamerikanac.

Ove sezone učinak Jokića, koji s Denverom igra polufinale zapadne konferencije je 26.4 poena, 10.8 skokova i 8.3 asistencije po utakmici. Inače, kao 41. pick s drafta Jokić je ujedno i najniže izabran pick koji je uspio da se domogne prestižnog priznanja.

Učitaj još novosti