08. 06. 2021 - 20:03
Mayweather već u svlačionici zaradio milion dolara, a zarada...
907
Shares
Mayweather već u svlačionici zaradio milion dolara, a zarada od reklama na šorcu nije realna

ČOVJEK JE MAŠINA ZA LOVU

Mayweather već u svlačionici zaradio milion dolara, a zarada od reklama na šorcu nije realna

08. 06. 2021 - 20:03
0
Shares

Logan Paul je preživio osam rundi protiv Floya Maywathera Juniora, jednog od najboljih boksera svih vremena. Egzbicioni meč se pokazao kao puni pogodak obzirom na ogromnu zaradu.

YouTuber u borbu s Mayweatherom ušetao s amajlijom vrijednom milion dolara

Paul je bio taj koji je više napadao tokom borbe, ali je Mayweather zadavao mudre i pametne udarce tako da nije trošio previše energije.

Floys je mogao i nokutirati Logana, ali 44-godišnjak je ostao pribran i nije želio ništa da rizikuje. Kući je otišao bez modrice i s punim džepovima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Asif???? (@tiktoklogan)

Na kraju nije bilo pobjednika što je bilo i sasvim logično pošto u egzbicionom meču nije bilo sudija koji bi ocjenjivali borbu, ali prve reakcije su bile kao da se radilo o borbi muškarca i dječaka. 

Bilo je i kritika na račun boksera jer su mnogi fanovi očekivali da dokrajči amatera što na kraju nije uradio jer je od početka nagašavao da razmišlja samo o zaradi. 

Statistički gleldano Paul je uputio čak 217 udaraca, ali pogodio njih 28. Dok je iskusni bokser bio manje aktivan sa 107 udaraca, ali daleko ubojitiji sa 47 "pogodaka".

Popularni Money se nada da će mu ova borba donijeti zaradu od oko 100 miliona dolara što je daleko više nego što bi dobio u "normalnom" meču.

S druge strane, Youtbuer prema različitim izvorima iz SAD-a čeka zaradu od oko 20 miliona eura što je daleko manje od Mayweathera, ali sasvim dovoljna cifra.

Samo reklame na šorcu u ovom meču Mayweatheru su donijele čak 30 miliona dolara. To je čuveni bokser sad i potvrdio.

"Samo, ali samo moj šorc mi je donio 30 miliona. Od reklama na njemu sam dobio 30 miliona dolara", otkrio je Mayweather.

Također, tvrdi da je već u svlačionici zaradio milion dolara.

"Još uvijek sam na tronu i to ne samo u svijetu boksa, nego i u biznisu. Nisam ni ušao u ring, a zaradio sam milion dolara. Da, dok sam sjedio u svlačionici sam zaradio milion", rekao je Mayweather.

Učitaj još novosti