08. 06. 2021 - 08:41
Njemački fudbaler otkrio kako mu je slavni Mourinho promijenio...
907
Shares
Njemački fudbaler otkrio kako mu je slavni Mourinho promijenio život:

Doveo ga u Kraljevski klub

Njemački fudbaler otkrio kako mu je slavni Mourinho promijenio život: "Ma, to je je*ena šala..."

08. 06. 2021 - 08:41
0
Shares

Njemački fudbaler Sami Khedira prije nekoliko sedmica potvrdio je da će ovog ljeta završiti svoju igračku karijeru.

Khedira je u minuloj sezoni nastupao u dresu berlinske Herthe i imao je ponudu da produži ugovor na još godinu dana, ali je to odbio i odlučio je da se penzioniše.

Njemački veznjak je u svojoj karijeri imao dosta problema s povredama i jasno je da više nema snage da se nosi s tim i odlučio je da je najbolje da okači kopačke o kllin.

Khedira je imao zaista odličnu karijeru u kojoj je osvojio skoro sve što je mogao. S Real Madridom je bio na vrhu Evrope, dok je s reprezentacijom Njemačke 2014. godine osvojio Svjetsko prvenstvo.

Također, odličan je bio i u Juventusu s kojim je uspio da osvoji desetak titula što je zaista impresivna karijera.

U intervjuu za madridsku Marcu ovaj iskusni fudbaler prisjetio se najzanimljivih stvari iz svoje karijere.

Khedira je na ljeto 2010. godine stigao u Real Madrid iz Stuttgarta za 14 miliona eura što je bio odličan transfer. Njegov dolazak tražio je Jose Mourinho, a on je objasnio šta se dešavalo tog ljeta.

"Sjećam se fantastično šta se dešavalo tog ljeta. Španci su nas izbacili s Mundijala u Južnoj Africi i bio sam tužan zbog toga. Svi smo bili tužni jer je ta generacija zaslužila da igra u finalu. Bio sam baš neraspoložen tih dana, a onda je mobitel zazvonio", priča Khedira i nastavlja.

"Agent mi je rekao 'Sami, želi te Real Madrid i Mourinho će te nazvati'. Prvo što sam rekao bilo je 'Ma, to je je*ena šala, nisam raspoložen za te stvari'. No, agent je bio uporan i samo je ponavljao da je to istina i da idem u Real Madrid".

"Odjednom se sve promijenilo. Bio sam izuzetno nervozan i najviše sam se brinuo što ne pričam dobro engleski. U tom trenutku me nazvao Mourinho i pitao sam ga da se čujemo preko poruka. On se nasmijao i pristao je na to. Rekao mi je da me želi u Realu i da neće odustati dok me ne dovede. Taj razgovor mi je promijenio život. Mourinho je najbolja stvar koja mi se desila".

Khedira se prisjetio i svoje prve sezone u kraljevskom klubu u kojem Real Madrid nije baš bio u najboljem izdanju, te su bili u sjeni nevjerovatne Barcelone.

"Prva godina je bila prepuna neke nervoze i pritiska. El Clasici u prvoj sezoni su bili historijski. Prvi je bio očajan kada smo izgubili sa 5:0, ali nas je to učinilo boljim igračima. Mourinho se brinuo o svima nama i uvijek ću mu biti zahvalan. Te sezone smo bili u igri na svim boljima, ali Barcelona nas je na kraju uspjela nadmašiti zbog čega ostaje veliki žal", rekao je Khedira.

Nijemac je u dresu Real Madrida odigrao 161 utakmicu i zabio je devet golova i upisao 13 asistencija. Nakon pet sezona prešao je u Juventus za koji je odigrao 145 mečeva, te je zabio 21 gol i također upisao 13 asistencija. Pored ovih klubova još je igrao za Stuttgart i Herthu.

Što se tiče reprezentacije Njemačke uspio je odigrati 77 utakmica i zabio je sedam pogodaka, a kruna karijere mu je osvajanje Svjetskog prvenstva prije sedam godina.

Sport.ba/SportSport.ba

Učitaj još novosti