07. 06. 2021 - 23:00
Zlatko Dalić: Puno smo bolji nego prije!
907
Shares
Zlatko Dalić: Puno smo bolji nego prije!

UOČI EURA

Zlatko Dalić: Puno smo bolji nego prije!

07. 06. 2021 - 23:00
0
Shares

Puno smo bolji nego prije, poručio je Zlatko Dalić selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske nakon prijateljske utakmice sa Belgijom.

"Vatreni" su u posljednjoj provjeri pred nastup na EURU minimalno poraženi od prvoplasiranom ekipe na FIFA rang list, reprezentacije Belgije, rezultatom 0:1.

Pobjedu Belgiji u 38. minuti donio je Lukaku, a uprkos porazu u Briselu Zlatko Dalić optimističan je pred nastup Hrvatske na Evropskom prvenstvu koje otvara u nedjelju 13. juna dvobojem s domaćinom Engleskom na legendarnom "Vembliju".

"Odigrali smo dobru i kvalitetnu utakmicu protiv vrlo jakog protivnika. Bili smo ravnopravni s Belgijancima, a pogodak koji smo primili nije se smio dogoditi. Bili smo možda preslabi u napadačkom segmentu jer nismo stvorili dovoljan broj šansi. Međutim, puno smo bolji nego prije, kompaktni smo i to me ohrabruje", istakao je Dalić i dodao:

"Moramo imati više okomitih paseva, moramo više puta šutirati prema golu i ući s više igrača u završnicu. Tu smo malo u deficitu, tu je jedan problem kojeg moramo ispraviti u ovih pet ili šest dana do Engleske. Bili smo dosta angažirani i dosta smo trčali, ali na to nas je prisilio protivnik", zaključio je Dalić.

Učitaj još novosti