06. 06. 2021 - 08:40
Koeman očito voli ponižavati igrače, isplivalo šta je uradio...
907
Shares
Koeman očito voli ponižavati igrače, isplivalo šta je uradio Haalandu prije pet godina!

Objavljeni detalji

Koeman očito voli ponižavati igrače, isplivalo šta je uradio Haalandu prije pet godina!

06. 06. 2021 - 08:40
0
Shares

Miralem Pjanića iza sebe ima frustrirajuću sezonu, a u nekoliko navrata doživio je i poniženje od Ronalda Koemana. 

Pjanić je veznjak s reputacijom svjetske klase, ali Koeman nije mario za tim pa je bh. reprezentativca uglavnom držao na klupi i davao šansu mladim i neiskusnim fudbalerima.

Nizozemac je konstantno zanemarivao Pjanića i izbjegavao razgovore, a bh. veznjak je odlučio sačekati kraj sezone kako bi razgovarao sa trenerom o statusu u ekipi.

Želio je razgovor u četiri oka ali ga nije dobio. Koeman nije želio pričati sa Pjanićem i nakon što je održao kraće obraćanje svim igračima na kraju sezone, razgovora više nije bilo.

Nekada vrsni fudbaler je svojevremeno ponizio i Erlinga Haalanda. Bilo je to još prije pet godina kada je sjedio na klupi Evertona.

Poznati skout Steve Walsh koji je primjera radi zapazio N'Golo Kantea i doveo ga za šest miliona u Leicester City, je Karamelama predložio dovođenje Haalanda.

Walsh je na Goodison park stigao 2016. godine i prva od stvari koju je ukazao je da se dovede Norvežanin nakon što je dogovorio transfer za četiri miliona.

"Uvjerio sam napadača i njegovog oca da dođu za 4 miliona", kazao je Walsh, ali je Koeman nakon četiri dana probe odlučio da Haaland nije dovoljno dobar.

Na kraju je norvežanin završio u Moldeu. Ostalo je praktično historija. Sada nastupa za Borussiju Dortmund i vrijedi oko 150 miliona eura.

Iako ima 20 godina u sezoni 2020/21 na 52 utakmice zabio je 48 golova što dovoljno govori o kakvom strijelcu i napadaču se radi.

Sport.ba/SportSport.ba

Učitaj još novosti