05. 06. 2021 - 20:27
OVOG BI SE MNOGI POSRAMILI: Ibrahimović zaboravio na svoju...
907
Shares
OVOG BI SE MNOGI POSRAMILI: Ibrahimović zaboravio na svoju prošlost kad je postavio OVO pitanje Donnarummi!

Šveđanin bh. korijena

OVOG BI SE MNOGI POSRAMILI: Ibrahimović zaboravio na svoju prošlost kad je postavio OVO pitanje Donnarummi!

05. 06. 2021 - 20:27
0
Shares

Zlatan Ibrahimović kao da je zaboravio ono što je uradio u prošlosti kada je putem medija postavio pitanje Gianluigiju Donnarummi.

Ibrahimović traje duže od 20 godina, prije nekoliko sedmica je potpisao novi ugovor s Milanom te će igrati i naredne sezone pa je teško reći kada će se oprostiti.

Šveđanin bh. korijena je postao pravi vođa i autoritet u svlačionici Rossonera i njegova riječ je definitivno puno važnija i vrijednija od ostalih igrača bez obzira na dužinu mandata u klubu.

Milan se vratio u Ligu prvaka, ali ni to nije pomoglo višestrukom prvaku Evrope da u svojim redovima zadrži Gianlugija Donnarummu koji odlazi kao slobodan igrač iako je među Rossonerima doživio potpunu afirmaciju.

U nedavnom razgovoru za Gazzettu dello Sport Ibrahimović je postavio pitanje Donnarummi kojeg bi se posramili mnogi mladi igrači koji slušajući svoje menadžere odlaze za novcem i na kraju navijačima padnu u očima.

"Je li mi žao zbog Dannarumme? Mnogo. Ali sad ću ja postaviti pitanje: 'Koliko vrijedi Donnarumma?' Odrastao je u Milanu, mogao je biti golman 20 godina, možda ne 20 jer nije Ibra."

"Za tango je potrebno dvije, ja mu mogu samo reći da ostane u Milanu, do samog kraja".

Kroz nešto slično je prošao i Ibrahimović prije 15 godina kada je Juventus izbačen u Seriju B. Ibra je na ljeto 2006. godine napustio Staru damu i potpisao za Inter te postao omržen lik među pristalicama Bianconera.

Iste godine Gigi Buffon, Pavel Nedved, Alex Del Piero, Giorgio Chiellini, David Trezeguet i Mauro Camoranesi su ostali u Juventusu i postali žive legende najtrofejnijeg italijanskog kluba.

Inače, Milan je već doveo novog golmana. Radi se o Mikeu Maignanu koji stiže na San Siro poslije odlične sezone u dresu Lillea s kojim je postao prvak Francuske.

S druge strane Donnarumma je prepušten Minu Raioli. Kako sada stvari stoje kontroverzni menadžer nikako ne uspjeva da pronađe odgovarajući klub za svog klijenta.

Italijanski reprezentativac bi u nekim kombinacijama mogao završiti u Romi što bi na neki način bio korak nazad jer će Milan u novoj sezoni igrati Ligu prvaka, a Vučica će u Konferencijsku ligu.

Sport.ba/SportSport.ba

Učitaj još novosti