05. 06. 2021 - 19:32
ŠTO STARIJI SVE BOLJI: Ronaldo opet napravio čudo, ali uzalud!
907
Shares
ŠTO STARIJI SVE BOLJI: Ronaldo opet napravio čudo, ali uzalud!

Na meču Španija - Portugal

ŠTO STARIJI SVE BOLJI: Ronaldo opet napravio čudo, ali uzalud!

05. 06. 2021 - 19:32
0
Shares

Španija i Portugal su u prijateljskom duelu odigrali 0:0, a Cristiano Ronaldo je s kapitenskom trakom na ruci odigrao kompletan meč za aktuelnog prvaka Evrope

Susret s tribina Wanda Metropolitana je pratilo 1.500 gledatelja. Publika nije zaboravila rivalstvo iz vremena dok je CR7 nastupao za Real pa je najpopularniji fudbaler današnjice izviđan prilikom svakog kontakta s loptom.

Sjajni Portugalac je poznat kao neko ko atleta koji najviše pažnje posvećuje svom tijelu i u svakom trenutku želi da bude maksimalno spreman. Zahvaljujući raznim metodoma kako vježbi tako i ishrane povrede je sveo na minimum. 

U 87. minuti utakmice Ronaldo je još jednom uspio da pomjeri granice "normalnog" te zada zadaću mnogo mlađim od sebe, međutim ispostavilo se da je sve bilo uzalud.

Iako ima 36 godina portugalski as je uspio za 10 sekunda da otrči dionicu od svog do protivničkog kaznenog prostora, ali na njegovu žalost nije dobio upotrebljivu loptu da završi akciju. 

Ronaldo je poznat kao izuzetno brz igrač. Svojevremeno, dok je nastupao za Real Madrid kompletan je uspio pretrčati za manje od deset sekundi. Na taj način postigao je veliki broj golova. 

Samo deset nastupa Ronaldu nedostaje kako bi srušio rekordera Ahmeda Hassana, bivšeg egipatskog reprezentativca koji je u nacionalnom timu odigrao 184 utakmice.

Sport.ba/SportSport.ba

Učitaj još novosti