02. 06. 2021 - 20:08
Iako je treći nosilac na turniru koji je osvajao 13 puta,...
907
Shares
Iako je treći nosilac na turniru koji je osvajao 13 puta, Nadal kaže da je sistem fer

PARIZ

Iako je treći nosilac na turniru koji je osvajao 13 puta, Nadal kaže da je sistem fer

02. 06. 2021 - 20:08
0
Shares

Španski teniser Rafael Nadal pobjedom je započeo odbranu titule u Parizu. "Kralj šljake" je u prvom kolu Rolan Garosa savladao Australijanca Alekseja Popirina (Aleksey Popyrin) sa 3:0 u setovima. Bilo je 6:2, 6:2 i 7:6 (3).

U trećem setu je Nadal spašavao dvije set-lopte, ali uspio se izvući i do naredne runde doći bez izgubljenog seta. Inače, španski teniser je 13 puta osvajao Rolan Garos, a ove godine je treći nosilac, što Nadalu ne smeta. Kaže da je sistem fer.

- Takva su pravila, tako rangiranje funkcioniše. Ne postoji sport u kome postoji sistem koji je više fer nego što je to slučaj u tenisu. Određivanje nosilaca zavisi od rang liste, dakle sve zavisi od onog što ste pokazali do tada. Ja sam sada treći, Medvedev je drugi, Novak prvi. Nema problema - poručio je Nadal.

Nadal će u narednoj rundi za protivnika imati francuskog tenisera Rišara Gaskea (Richard Gasquet) protiv kojeg ima nevjerovatan uspjeh u međusobnim duelima. Naime, Nadal i Gaske su se sastajali 16 puta i u svih 16 navrata pobjedu je slavio španski teniser.

Učitaj još novosti