01. 06. 2021 - 15:34
Predstavnik Jusufa Nurkića i LeBrona Jamesa: Bijelci u Americi...
907
Shares
Predstavnik Jusufa Nurkića i LeBrona Jamesa: Bijelci u Americi ne žele da ih zastupa crnac

NBA

Predstavnik Jusufa Nurkića i LeBrona Jamesa: Bijelci u Americi ne žele da ih zastupa crnac

01. 06. 2021 - 15:34
0
Shares

Rič Pol (Rich Paul), agent Lebrona Džejmsa (LeBron James) i zastupnik nekoliko košarkaša, između ostalih i Jusufa Nurkića, kaže kako bijelci u Americi ne žele da ih zastupa crni agent.

Jedan od najboljih prijatelja košarkaša Lejkersa govorio je o rasnom elementu oblasti u kojoj posluje istakavši da mnogo mladim agentima u SAD-u boja kože predstavlja hendikep, prenosi "Sport klub".

- Veoma je teško crnom agentu da ima za klijenta belog igrača. Prosto je tako, pogledajte oko sebe. Jako je malo takvih slučajeva. Ja predstavljam igrača iz Bosne i Hercegovine (Jusufa Nurkića), ali opet, on je stranac i drugačije gleda na stvari. Nikada bijeli Amerikanci neće reći da ne žele crnog agenta, ali istina je da ne žele. Uvijek će postojati taj crni oblak nad Amerikom, moje je mišljenje - rekao je Pol.

Agent Rič Pol, rođen i odrastao u Klivlendu, i Lebron Džejms, također iz Ohaja, bliski su prijatelji od 2002. godine, kada su se upoznali na aerodromu u Ekronu. Od 2003. godine Pol je član uskog kruga ljudi koji sarađuju sa Džejmsom, a od 2012. godine Pol je osnovao „Klač sports“ – agenciju koja danas zastupa mnoge NBA igrače.

Lebron Džejms je prethodnih godina u velikoj mjeri politički i poslovno angažovan, a bio je veliki kritičar administracije Donalda Trampa u SAD. U posljednje vrijeme jedan od najboljih košarkaša svih vremena puni naslovne strane svjetskih medija zbog svojih izraženih stavova o odnosu prema tamnoputim košarkašima.

Učitaj još novosti