31. 05. 2021 - 15:01
Lojo: Očekujem da će Marica Gajić biti još bolja, dolaskom...
907
Shares
Lojo: Očekujem da će Marica Gajić biti još bolja, dolaskom Džonkel Džons ćemo sigurno biti mnogo jači

ŽENSKA KOŠARKAŠKA REPREZENTACIJA BiH

Lojo: Očekujem da će Marica Gajić biti još bolja, dolaskom Džonkel Džons ćemo sigurno biti mnogo jači

31. 05. 2021 - 15:01
0
Shares

Proteklog vikenda ženska košarkaška reprezentacija BiH u Poreču je odigrala prve prijateljske utakmice u sklopu priprema za Eurobasket. "Zmajice" su izgubile dva uzbudljiva mečeva protiv Hrvatske (77:72, 76:75).

Šteta, jer su u oba susreta su naše najbolje košarkašice bile blizu pobjede, pogotovo u drugom, tokom kojeg su imale i prednost od 15 poena razlike. Međutim, selektor Goran Lojo nije razočaran, pogotovo zbog činjenice što se radi o prvim provjerama.

- Dvije kontrolne utakmice protiv Hrvatske prije svega smo iskoristili kako bismo podigli takmičarsku formu ekipe i isprobali što više opcija, rekao je selektor Lojo i dodao:

- Rezultat je bio u drugom planu, jer smo nakon kondicionih priprema radili samo pet dana s loptom. U većini statističkih parametara smo bili bolji u obje utakmice, osim u procentu šuta, što je bilo i očekivano u ovoj fazi priprema. Taj detalj je rezultatski presudio u korist Hrvatske. U suštini sam zadovoljan viđenim. To se posebno odnosi na Maricu Gajić, koja je pružila odlične partije nakon što nije igrala šest mjeseci zbog povrede. Očekujem da će do početka prvenstva biti još bolja.

Lojo je pohvalio cijelu ekipu na zalaganju u obje utakmice. 

- Nekolicina igračica koje nisu starteri su pokazale da se na njih može ozbiljno računati. Dolaskom Džonkel Džons (Jonquel Jones) ćemo biti kompletirani i sigurno mnogo jači. Trudit ćemo se da do Evropskog prvenstav dođemo do pune takmičarske forme i u takvom stanju nastupiti u Strazburu, zaključuje selektor "Zmajica" u razgovoru za Avaz.

Učitaj još novosti