30. 05. 2021 - 11:33
Potrčala je Učitelju u zagrljaj: Ko je žena koja je zaskočila...
907
Shares
Potrčala je Učitelju u zagrljaj: Ko je žena koja je zaskočila Tuchela nakon osvojene Lige prvaka?

Ko je ova žena?

Potrčala je Učitelju u zagrljaj: Ko je žena koja je zaskočila Tuchela nakon osvojene Lige prvaka?

30. 05. 2021 - 11:33
0
Shares

Nije, nije u pitanju marketinški trik niti je neka Kinsey Wolanski upala na teren. Thomasa Tuchela je nakon osvojene Lige prvaka zagrlila njegova supruga.

Thomas Tuchel je dobijao otkaze u Borussiji i PSG-u, ali Učitelj je sinoć donio Chelseaju drugi trofej u Ligi prvaka. Pred oko 16.500 navijača njegovi Plavci očitali su lekciju nemoćnom Pepovom Cityju i stigli su do trofeja. Gol odluke postigao je Kai Havertz u 43. minuti.

Nijemac ima 47 godin,a tri manje od Pepa Guardiole, ali postoje brojne priče o njihovim trenerskim genijalnostima. Jedan drugom se dive i naprosto je nenormalno koliko imaju sličan pogled na nogomet. Jasno, Katalonac ima dublje korijene u svijetu nogometa, ali Tuchel već sada gradi put do besmrtnosti.

Tuchel je klasični "nogometni genijalac". Čovjek koji sate provodi u analizama, koji želi da njegove ekipe igraju lijep i atraktivan nogomet, makar se činilo da je Chelsea tim koji često svoju igru bazira na kontrama. I to radi, naravno, ali samo kada je potrebno da se dođe do rezultata.

Nakon što je donio Chelseaju trofej Lige prvaka, naravno da je Tuchel odmah postao ličnost dana. Prati se svaki njegov korak, ne u sadašnjosti već i ono što je iza njega. Mediji kao mediji, nerijetko donose priloge i o privatnim životima takvih ličnosti.

Pa, kada ga je već zaskočila nakon sinoćnjeg finala u Portu, onda da predstavimo ko je ta žena. Zove se Sissi i od 2009. godine je gospođa Tuchel. Sa njemačkim trenerom ima dvoje djece: Emmu i Kim, koja su rođena u razmaku od samo godinu dana. Thomas obožava svoju porodicu i najčešće vremena provodi s njima. Njegov otac Rudolf Tuchel bio je veliki zaljubljenik u nogomet, a takođe je i sam bio trener. Upravo on je Thomasa uveo u svijet nogometa.

'Učitelj', kako ga zovu u svijetu nogometa, suzdržan je čovjek i svoje porodične planove voli zadržati za sebe. Zajedno sa suprugom obično prisustvuje javnim događanjima kao što su teniski turniri itd., Ali oni se ne pridaju previše drugim vrstama nastupa. Porodica mu je velika podrška i motivacija za uspjeh u sportu: „Volim biti sa svojom porodicom. To bi mi trenutno bio savršen dan", rekao je u intervjuu za medije njemački trener.

Biti s porodicom pomaže mu da prestane razmišljati o nogometu i da se opusti: „Biti s djecom vrlo je korisno, samo da biste radili normalne stvari, išli u vrt, igrali frizbi, igrali tenis s njima, vodili ih u školu. Prilično je miran život koji pokušavam živjeti izvan nogometa".

Što se tiče njegovog prijatelja i rivala, Pepa Guardiole, on je oženjen s Cristinom Serrom s kojom je već sedam godina u braku. Upoznali su se u jednoj prodavnici odjeće kada je Pep imao 18 godina. Zajedno imaju troje djece: Mariju (20), Mariusa (18) i Valentinu (13). Najstarija kći Maria nedavno se našla na naslovnicama brojnih magazina zbog veze sa veznjakom Tottenhama Deleom Allijem.

Iako porodica Guardiola-Serra trenutno živi u Engleskoj, vrlo je vjerojatno da će otputovati u Barcelonu, gdje imaju puno porodice i prijatelja. Njegova supruga ima nekoliko firmi u Kataloniji i ona je ta koja najviše putuje. Suvlasnica je modne kompanije Sierra Claret i ima nekoliko trgovina u Barceloni i Manresi .

Sport.ba/SportSport.ba

Učitaj još novosti