28. 05. 2021 - 19:32
Zmajice ubjedljivo slavile u Zenici u prvom ogledu Srebrene lige
907
Shares
Zmajice ubjedljivo slavile u Zenici u prvom ogledu Srebrene lige

ODBOJKAŠKICE

Zmajice ubjedljivo slavile u Zenici u prvom ogledu Srebrene lige

28. 05. 2021 - 19:32
0
Shares

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine ubjedljivom pobjedom rezultatom 3:0 (25:19, 25:20 i 25:18) protiv Latvije uspješno je otvorila turnir CEV Srebrene lige u Zenici.

Nakon historijskog plasmana na Evropsko prvenstvo, bh. odbojkašice su nastavile sa dobrim igrama. Turnir Srebrene lige danas je otvoren u Zenici, gdje su Zmajice lako slavile protiv Latvije.

Od prvog do posljednjeg poena u sva tri seta domaće igračice su kontrolirale igru i rezultat i lako odrađivale posao do kraja.

U sva tri seta na startu smo pravili rezultat, selektor Stevan Ljubičić bi onda izrotirao malo sastav i odmorio ključne igračice, Latvijke bi ublažile prednost, ali nedovoljno da se ugrozi naše vodstvo.

Na kraju, bh. odbojkašice su upisale trijumf sa maksimalnih 3:0. U našoj grupi nalaze se još Portugal i Estonija, a najbolje dvije ekipe sa turnira u Zenici izborit će plasman na Final Four koji se igra u Sloveniji. Eventualni uspjeh na Final Fouru reprezentaciju BiH bi odveo u CEV Zlatnu ligu, piše "SCsport".

BiH – Latvija 3:0 (25:19, 25:20, 25:18)

BiH: Babić, Begić, Bošković, Božić, Đapa, Hadži, Isanović, Ivković, Klopić, Mlađenović, Paradžik, Radišković, Rašidović i Selimović.

Latvija: Dambrehte, Dolotova, Jurdza, Kramena, Krustkalne, P. Neciporuka, N. Neciporuka, Ozola, Pridatko, Reknere, Rita, Sveigere i Zvaigzne, prenosi Dnevni avaz.

Učitaj još novosti