26. 05. 2021 - 23:11
NK Čelik podnio tužbu protiv Grada Zenica
907
Shares
NK Čelik podnio tužbu protiv Grada Zenica

NK Čelik podnio tužbu protiv Grada Zenica

26. 05. 2021 - 23:11
0
Shares

NK Čelik podnio je tužbu protiv Grada Zenica.

Razlog tužbe je neizvršavanje obaveza gradske uprave u smislu prebacivanja novčanih sredstava prikupljenih od najma poslovnih prostora na stadionu Bilino polje.

Grad Zenica je od početka ove godine protuvpravno zadržao sredstva u iznosu od nešto preko 74.000 KM i NK Čelik je putem suda odlučio tražiti svoj novac.

screenshot-17

Iz NK Čelik su se oglasili saopštenjem i naveli su da je podnijeta tužba protiv Grada Zenice

"Zbog činjenice da Gradska uprava Grada Zenica nastavlja kršiti potpisani Sporazum o međusobnoj saradnji koji ima s NK Čelik Zenica, klub je radi zaštite svojih prava danas podnio tužbu protiv Grada Zenica.

Podsjećamo, protivno Sporazumu o međusobnoj saradnji, Gradska uprava ne izvršava svoje obaveze u smislu prebacivanja novčanih sredstava prikupljenih od najma poslovnih prostora u stadionu Bilino polje čime je Grad Zenica od početka 2021. godine s današnjim danom protupravno zadržao sredstva u iznosu 74.039,20 KM koja pripadaju našem klubu. Iako smo se u klubu nadali i čvrsto vjerovali da će u Gradskoj upravi Grada Zenica prevladati razum, nažalost, nakon ignoriranja nekoliko pismenih i javnih opomena, te klupskog prijedloga za izmjenom sporazuma, prisiljeni smo se svim dozvoljenim sredstvima boriti za ono što pripada našem klubu.

Izražavamo žalost zbog razvoja ove situacije, ali i spremnost da se izborimo sa svim preprekama koje stoje na ovom procesu oporavka i stabilizacije našeg kluba.

Klub će svakako transparentno izvještavati članove i javnost o toku sudskog postupka", saopšteno je iz NK Čelik.

Izvor:Sportsport

Učitaj još novosti